Gastronomisk turisme i Belgrad

Beograd er en by rig på historie, kultur og gastronomiske oplevelser i Serbien. Byen har været kendt for sine restauranter siden det 17. århundrede. Her er nogle af stederne, hvor du kan prøve det bedste af serbisk køkken: Srdjan's Serbian Cuisine - En af Belgrads ældste restauranter med autentisk serbisk køkken. Stedet er gået fra at være en uformel fastfood-restaurant til en elegant spisesal med ventepersonale. Du kan finde traditionelle serbiske retter til overkommelige priser, især hvis du får en aftale på deres hjemmeside. Belgrade Rose - Bevarer sin reputation som en af de bedste restauranter i Belgrad, og er også kendt som en af Europas bedst bevarede hemmeligheder. Den tilbyder gæster et bredt udvalg af lokale specialiteter suppleret med en nøje udvalgt vinliste. Ved at leje en bil i Beograd vil du kunne besøge så mange restauranter som muligt på en behagelig måde.

Beograd er en by rig på historie, kultur og gastronomiske oplevelser

Beograd er hovedstaden i Serbien og ligger i den centrale del af Balkanhalvøen. Det er en by rig på historie, kultur og gastronomiske oplevelser. Den ældste dokumenterede restaurant åbnede i Beograd allerede i 1694 af den tyske immigrant Johann Faber, der gav den navnet"The Golden Eagle". Siden da har der været mange fremragende restauranter her.

Byen har været kendt for sine restauranter siden det 17. århundrede

Byen blev grundlagt i 1838 og anses for at være et af Europas mest populære turistdestinationer på grund af sin beliggenhed ved Donaufloden og sin reputation som"Broernes by". Byens restauranter tilbyder alt fra traditionelle serbiske retter til internationalt køkken.

Serbisk køkken er varieret, men er traditionelt kød-baseret

Serbisk køkken har sit ophav på Balkan med rødder, der går tilbage til oldtiden. Det har været påvirket af tyrkisk og græsk køkken samt østrigsk og ungarsk køkken.

Lokale specialiteter inkluderer burek og cevapi

Burek er en phyllo-pastry fyldt med kød, ost eller grøntsager. Det minder om den græske spanakopita og den tyrkiske börek.

Cevapi er en grillet pølse lavet af hakket kød, der kan serveres enten alene eller i pitabrød med hakket løg og kajmak (en blød hvid ost). Der findes mange forskellige typer burek og cevapi - nogle serveres som fastfood, mens andre findes på restauranter, hvor de anses for delikatesser. Både bureks og cevapcici er meget populære i Serbien.

Steder at prøve det bedste af serbisk køkken

Beograd er en af Europas mest undervurderede byer, men den har en blomstrende madscene, der er værd at udforske. Mens turister normalt går til Knez Mihailova-gaden for en traditionel serbisk måltid, er der masser af andre restauranter i hele Beograd, der serverer spændende retter med lokale ingredienser. Her er nogle af vores favoritsteder:

Mala Gostionica

Mala Gostionica er en restaurant, der serverer traditionel serbisk mad og drikkevarer. Den ligger i nærheden af Kalemegdan-fæstningen, så hvis du besøger Beograd for første gang og gerne vil se nogle af ​​dets mest berømte seværdigheder, er dette sted værd at besøge. Restauranten kan blive ret travl i frokost- og middagstimerne (især i weekenderne), men der er normalt plads til alle at sidde ved bordene eller bænkene udenfor, hvis de ikke har noget imod at vente lidt længere end normalt, før deres madbestilling bliver taget hånd om af en af deres venlige medarbejdere, der altid virker ivrige efter at hjælpe med alt, hvad der vedrører dit ophold her!

Om du leder efter noget let som en salat eller en pastaret; en hjertelig gryderet lavet med kødboller lavet af oksekød; en krydret suppe lavet med rød peber som hovedingrediens - Mala Gostionica tilbyder mange muligheder, så alle vil finde noget lækkert, der passer til deres smagsløgs behov.

Mala Fabrika Ukusa

Mala Fabrika Ukusa er en restaurant og kaffebutik beliggende i byens centrum. Det er et ideelt sted til frokost, middag eller bare dessert. Menuen tilbyder traditionel serbisk mad samt internationale retter. Køkken: Serbisk og internationalt køkken som pizza, pasta, burgere osv. Specialiteter: Pasta med trøfler eller skaldyrsrisotto anbefales stærkt! Du kan også prøve deres berømte burger lavet af lammekød, der kaldes"Lamb Burger".

Restaurant Tabor

Åbent dagligt fra kl. 12.00 til 23.00, undtagen om søndagen hvor de lukker kl. 22.00. Køkken: Serbisk køkken med fokus på traditionelle retter som cevapi og gibanica. Priserne varierer mellem 100 dinarer ($1) for drikkevarer og forretter op til 10.000 dinarer ($100) for hovedretter.

Remix Gastro Bar

Denne restaurant ligger i byens centrum, så den er nem at komme til til fods eller med offentlig transport. Køkkenet er serbisk med et internationalt twist; du vil finde mange vegetariske muligheder og nogle veganske retter også. Priserne er rimelige, og der er daglige specialtilbud, der er opslået udenfor på deres tavle menu. Åbningstider: 11.00-22.00 (lukket om søndagen). Særlige funktioner: De har live musik hver onsdag aften kl. 18.00.

Mali Pijac

Mali Pijac er et fantastisk valg for dem, der leder efter traditionel serbisk mad i en afslappet atmosfære. Restauranten ligger i udkanten af byen, men det er det værd at tage turen, hvis du vil opleve Beograds autentiske side. Menuen tilbyder alle slags retter, herunder en række salater, supper og gryderetter lavet med friske ingredienser fra lokale landmænd. Du kan også prøve nogle lækre grillretter her - bøf med kartofler anbefales stærkt!

Priserne hos Mali Pijac er meget rimelige med tanke på beliggenheden; det gør det til et ideelt sted for familier, der vil et sted hyggeligt, men ikke er villige til at bruge for mange penge på middag ude (som ofte sker). Der er masser af borde indeni, så du behøver ikke bekymre dig om at have svært ved at finde et; men hvis du har nogen reservationer, skal du sørge for, at de er lavet i forvejen, så der ikke bliver nogen forsinkelser, når du ankommer til dit bord senere i løbet af top timerne mellem 18:00 - 22:00.

Restaurant Lavash

Køkken: Serbisk og bosnisk køkken

Prisklasse: 500-1000 RSD (9-20 USD) per person, afhængig af hvad du bestiller. Åbningstider: 11.00-24.00 på hverdage, 12.00-24.00 i weekenderne. Særlige tilbud inkluderer frokosttilbud til 400 RSD (8 USD) og middagstilbud til 600 RSD (12 USD).

Klub Književnika

Mala Gostionica er en restaurant, der serverer traditionel serbisk mad og drikkevarer. Den ligger nær Kalemegdan-fæstningen, så hvis du besøger Beograd for første gang og gerne vil se nogle af byens mest berømte seværdigheder, er dette stedet værd at besøge. Restauranten kan være ret travl i frokost- og middagstimerne (især i weekenderne), men der er normalt plads til alle at sidde ved bordene eller bænkene udenfor, hvis de ikke har noget imod at vente lidt længere end sædvanligt, inden en af deres venlige medarbejdere tager sig af deres madbestilling og altid ser ud til at være ivrige efter at hjælpe med hvad som helst vedrørende dit ophold her!

Uanset om du leder efter noget let som en salat eller en pastaret; en hjertelig gryderet lavet med kødboller lavet af oksekød; en krydret suppe lavet med skiver af rød peberfrugt som hovedingrediens - Mala Gostionica tilbyder mange muligheder, så alle vil finde noget lækkert efter deres smagsløgs behov.

Mala Fabrika Ukusa

Mala Fabrika Ukusa er en restaurant og café beliggende i byens centrum. Det er et ideelt sted til frokost, middag eller bare dessert. Menuen tilbyder traditionel serbisk mad samt internationale retter. Køkken: Serbisk og international mad som pizza, pasta, burgere osv. Specialiteter: Pasta med trøfler eller rejerisotto anbefales stærkt! Du kan også prøve deres berømte burger lavet af lammekød kaldet"Lamb Burger".

Restaurant Tabor

Åben dagligt fra kl. 12 til kl. 23, undtagen søndage hvor de lukker kl. 22. Køkken: Serbisk mad med fokus på traditionelle retter som cevapi og gibanica. Priserne varierer mellem 100 dinar (1 dollar) for drinks og forretter op til 10.000 dinar (100 dollar) for hovedretter.

Remix Gastro Bar

Denne restaurant er beliggende i byens centrum, så den er let at nå til fods eller med offentlig transport. Køkkenet er serbisk med en international tvist; du vil finde masser af vegetariske muligheder og nogle veganske retter også. Priserne er rimelige, og der er daglige tilbud opslået udenfor på deres kridttavle-menu. Åbningstider: 11.00-22.00 (lukket om søndagen). Særlige funktioner: De har live musik hver onsdag aften kl. 18.00.

Mali Pijac

Mali Pijac er et fantastisk valg for dem, der leder efter traditionel serbisk mad i afslappende omgivelser. Restauranten ligger i udkanten af byen, men det er virkelig værd at tage turen, hvis du vil opleve Beograds autentiske side. Menuen byder på alle slags retter, herunder et udvalg af salater, supper og gryderetter lavet med friske ingredienser fra lokale landmænd. Du kan også prøve nogle lækre grillede kødretter her - bøffen med kartofler anbefales stærkt!

Priserne på Mali Pijac er meget rimelige med tanke på dets beliggenhed; dette gør det til et ideelt sted for familier, der ønsker et dejligt sted, men ikke er villige til at bruge for mange penge på middag (hvilket ofte sker). Der er masser af borde indenfor, så du behøver ikke bekymre dig om at have svært ved at finde et; hvis du dog har nogen reservationer, så sørg for at lave dem i forvejen, så der ikke bliver nogen forsinkelser, når du ankommer til dit bord senere i løbet af myldretiden mellem 18:00 og 22:00.

Restaurant Lavash

Køkken: Serbisk og Bosnisk mad

Prisklasse: 500-1000 RSD (9-20 USD) per person, afhængigt af hvad du bestiller. Åbningstider: 11:00-24:00 på hverdage, 12:00-24:00 på weekender. Tilbud inkluderer frokosttilbud til 400 RSD (8 USD) og middagstilbud til 600 RSD (12 USD).

Klub Književnika

Mala Gostionica er en restaurant, der serverer traditionel serbisk mad og drikkevarer. Den ligger i nærheden af Kalemegdan Fortress, så hvis du besøger Beograd for første gang og gerne vil se nogle af byens mest berømte seværdigheder, er dette stedet værd at besøge. Restauranten kan blive ret travlt i frokosttiden og aftensmadstimerne (især i weekenderne), men der er normalt plads til alle at sidde ved borde eller bænke udenfor, hvis de ikke har noget imod at vente lidt længere end normalt, inden deres madbestilling tages hånd om af en af deres venlige personale, der altid synes ivrige efter at hjælpe med noget vedrørende dit ophold her!

Uanset om du leder efter noget let som en salat eller pastaret; en hjertelig gryderet lavet med kødboller af oksekød; en krydret suppe lavet med røde peberfrugtskiver som hovedingrediens - Mala Gostionica tilbyder mange muligheder, så alle vil finde noget lækkert i overensstemmelse med deres smagsløgs behov.

Mala Fabrika Ukusa

Mala Fabrika Ukusa er en restaurant og kaffebar beliggende i centrum af byen. Det er et ideelt sted til frokost, middag eller bare dessert. Menuen tilbyder traditionelt serbisk køkken samt internationale retter. Køkken: Serbisk og internationalt køkken som pizza, pasta, burgere osv. Specialiteter: Pasta med trøfler eller rejerisotto anbefales! Du kan også prøve deres berømte burger lavet af lammekød, kaldet"Lamb Burger".

Restaurant Tabor

Åbent dagligt fra kl. 12 til kl. 23, undtagen søndage hvor de lukker kl. 22. Køkken: Serbisk køkken med fokus på traditionelle retter som cevapi og gibanica. Priserne ligger mellem 100 dinars ($1) for drikkevarer og forretter og op til 10.000 dinars ($100) for hovedretter.

Remix Gastro Bar

Denne restaurant ligger i centrum af byen, så den er nem at komme til til fods eller med offentlig transport. Køkkenet er serbisk med en international twist; du vil finde masser af vegetariske muligheder og nogle veganske retter såvel. Priserne er rimelige, og der er daglige specials, der annonceres udenfor på deres tavlemenu. Åbningstider: 11-22 (lukket om søndagen). Særlige funktioner: Der er live musik hver onsdag aften kl. 18.

Mali Pijac

Mali Pijac er et godt valg for dem, der søger traditionel serbisk mad i en afslappet atmosfære. Restauranten ligger i udkanten af byen, men det er det hele værd, hvis du vil opleve Beograds autentiske side. Menuen byder på alle slags retter, herunder forskellige salater, supper og gryderetter lavet med friske ingredienser fra lokale landmænd. Du kan også prøve nogle lækre grillretter her - bøffen med kartofler anbefales!

Priserne på Mali Pijac er meget rimelige i betragtning af beliggenheden; dette gør det til et ideelt sted for familier, der ønsker et godt sted at spise, men ikke er villige til at bruge for mange penge på middag ude (hvilket ofte sker). Der er masser af borde indenfor, så du behøver ikke bekymre dig om at have svært ved at finde et; hvis du dog har nogen reservationer, skal du sørge for at de er foretaget på forhånd, så der ikke er nogen forsinkelser, når du ankommer til dit bord senere i løbet af spidsbelastningstiden mellem kl. 18:00-22:00.

Restaurant Lavash

Køkken: Serbisk og bosnisk køkken

Prisniveau: 500-1000 RSD (9-20 USD) pr. person, afhængig af hvad du bestiller. Åbningstider: 11:00-24:00 på hverdage, 12:00-24:00 i weekenderne. Tilbud inkluderer frokosttilbud til 400 RSD (8 USD) og middagstilbud til 600 RSD (12 USD).

Klub Književnika

Et populært sted blandt byens forfattere, har denne restaurant serveret traditionel serbisk mad siden 1996. Beliggende i Savamala kvarteret, Klub Književnika specialiserer sig i grillet kød og fisk serveret med en række traditionelle tilbehør som surkål eller bage bønner. Vinkortet er omfattende og inkluderer vine fra Serbien samt andre balkanske lande (med nogle franske vine kastet ind i blandingen).

Service er venlig og effektiv; du behøver aldrig vente længe på din mad eller drikkevarer, selvom det er travlt indenfor i den hyggelige restaurant eller ude på deres terrasse med udsigt over floden Sava, hvor gæsterne kan nyde mad i frisk luft i de varmere måneder. Priserne er rimelige for det, du får - fra cirka $ 8- $ 20 pr. person, afhængigt af hvor meget kød/fisk du bestiller sammen med tilbehør som kartofler eller ris pilafs ($4), salater ($5), supper ($6) osv.

Dette er nogle af de bedste restauranter i Beograd

  • Petar og Pavle, på Terazije Street (over for nationalteatret)
  • Fokus, på Kralja Milana Street (tæt på Republikspladsen)
  • Vuk's Place, i Stari Grad (Gamle By)

Vi håber, du har nydt vores liste over de bedste restauranter i Beograd. Hvis du leder efter flere muligheder, så tjek vores andre byguider, eller læs mere om Serbien her!

Et populært sted blandt byens forfattere, har denne restaurant serveret traditionelle serbiske retter siden 1996. Beliggende i Savamala-kvarteret, Klub Književnika specialiserer sig i grillede kød- og fiskeretter serveret med en række traditionelle tilbehør som surkål eller bagte bønner. Vinkortet er omfattende og inkluderer vine fra Serbien såvel som andre balkanske lande (med nogle franske vine kastet ind i blandingen).

Service er venlig og effektiv; du behøver aldrig vente længe på din mad eller drikke, selvom det er travlt indenfor i den hyggelige indendørs restaurant eller ude på deres terrasse med udsigt over floden Sava, hvor gæsterne kan nyde udendørs spisning i de varmere måneder. Priserne er rimelige for det, du får - fra omkring $8-$20 per person, afhængigt af hvor meget kød/fisk du bestiller sammen med tilbehør som kartofler eller ris pilaffs ($4), salater ($5), supper ($6) osv.

Dette er nogle af de bedste restauranter i Beograd

  • Petar og Pavle, på Terazije Street (over for Nationalteatret)
  • Fokus, på Kralja Milana Street (nær Republic Square)
  • Vuk's Place, i Stari Grad (Gamle By)

Vi håber, du har nydt vores liste over de bedste restauranter i Beograd. Hvis du leder efter flere muligheder, kan du tjekke vores andre byguider eller læse mere om Serbien her!

Et populært sted blandt byens forfattere, har denne restaurant serveret traditionelle serbiske retter siden 1996. Beliggende i Savamala-kvarteret, specialiserer Klub Književnika sig i grillet kød og fisk serveret med en række traditionelle side-retter som surkål eller bagte bønner. Vinkortet er omfattende og indeholder vine fra Serbien samt andre balkanske lande (der er også nogle franske vine i blandingen).

Service er venlig og effektiv; du behøver aldrig vente længe på din mad eller drikkevarer, selvom det er travlt inde i den hyggelige restaurant eller ude på deres terrasse med udsigt over floden Sava, hvor gæsterne kan nyde udendørs spisning i de varmere måneder. Priserne er rimelige for det, du får - fra cirka $8-$20 per person, afhængigt af hvor meget kød/fisk du bestiller sammen med side-retter som kartofler eller ris pilaf ($4), salater ($5), supper ($6) osv.

Her er nogle af de bedste restauranter i Beograd

  • Petar og Pavle, på Terazije-gaden (overfor Nationalteatret)
  • Fokus, på Kralja Milana-gaden (tæt på Republik-pladsen)
  • Vuk's Place, i Stari Grad (Gamle By)

Vi håber, at du har nydt vores liste over de bedste restauranter i Beograd. Hvis du leder efter flere muligheder, kan du tjekke vores andre byguider eller læse mere om Serbien her!