Sevärdheter på ön Rhodos, Grekland

Sevärdheter på ön Rhodos, Grekland

Den grekiska ön Rhodos är den fjärde största. På grund av dess läge lyckades han samla en utmärkt samling PM av mänsklig aktivitet. Vad som är särskilt tilltalande, många av dem är i gott skick. Att ta sig till ön genom hamnen i Mandraki, vid ingången till vilken, enligt legenden, Kolossen på Rhodos stod, är en utmärkt idé!

Den största staden på ön Rhodos ser ut bra från havet. I hamnen, på en lång brygga, finns 3 väderkvarnar. Enligt legenden fanns det 14 av dem vid tiden för riddarnas sjukhus.

Den huvudsakliga användningen av kvarnar är att mala spannmål som kommer från hamnen. De försåg öns behov av mjöl.

Fort Saint Nicholas

I slutet av piren med kvarnar reser sig Fort St. Nicholas, byggt i mitten av 1400-talet. Det fanns en fyr och en framskjuten post för försvaret av staden. Bakom fortet ligger kanske den mest kända platsen på ön Rhodos - hamnen i Mandraki, där Rhodes koloss en gång låg. Denna plats anses vara ett av världens 7 underverk. Kolossen, 36 meter hög, var en staty av solguden Helios. Colossus ben stod på olika sidor om hamnen, och för att ta sig till hamnen måste skeppet passera under dem.

Statyn stod i 50 år och förstördes av en jordbävning omkring 226 f.Kr. e. Lokala invånare riskerade inte att röra vraket, eftersom de fruktade gudarnas vrede i cirka 800 år. De såldes dock så småningom för skrot. Nu är kolonner med skulpturer av ett rådjur och en då, moderna symboler för Rhodos, installerade på denna plats.

Pärlan på ön Rhodos är Gamla stan, stängd på 1300-1400-talen från alla håll av fästningsmurar och bebodd på 1900-talet av souvenirhandlare. Fästningen byggdes av sjukhusets riddare och ansågs på 1400-talet vara det mest ointagliga kristna citadellet.

Gardar

Från Mandrakis hamnsida kan du gå in i staden genom Liberty Gate eller St. Paul's Gate. Det andra alternativet är särskilt populärt, för precis utanför porten kan du titta på Nailak-tornet, eller snarare det som är kvar av det. Ta en vacker bild mellan tornen på havet och lämna slottet för att gå längs vallen och gå tillbaka genom den vackra och pretentiösa Havsporten.

På höger sida om Sea Gate, 200 meter, börjar Hippoton Street, där riddarna en gång bodde. På husväggarna här kan du hitta en mängd olika vapensköldar, chimärer och statyer. I slutet av gatan ligger ett imponerande slott - det var Hospitallerordens huvudresidens, stormästarnas palats. Mittemot slottet, på nästa gata , det finns ett klocktorn byggt på 1800-talet på platsen för ett äldre torn som förstördes av en oavsiktlig explosion. Entrén är betald, men det är värt ett besök för den vackra panoramautsikten över staden.

Hippokrates Square

Bredvid klocktornet ligger Socrates Street, en livlig shoppinggata. I andra änden av gatan ligger Hippokrates torg, som inte har något med Hippokrates att göra, till skillnad från grannön Kos. På Hippokrates torg finns ett kommunalt bibliotek Castellania. Vid en första anblick kan det tyckas att byggnaden är delvis förstörd eller inte färdigbyggd, men nej, en trappa utan balustrad är en lokal arkitektonisk lösning typisk för 1300-talet. På Hippokrates torg finns också Sindriani-fontänen. I mitten av den gamla bysantinska grunden reser sig ett turkiskt torn toppat med en bronsfigur av en uggla.

Från Hippokrates torg längs Aristotelesgatan kan du gå till ett skuggigt torg, där lokalbefolkningen erbjuder sig att ta bilder med en färgglad papegoja. Här ligger dessutom byggnaden av riddaramiralitetet, som av historisk forskning att döma kan visa sig vara en grekisk-ortodox biskops bostad. Längre ner på gatan ligger de pittoreska ruinerna av 1300-talskyrkan Saint Marie du Bourg. Mittemot kyrkan finns en utgång från Gamla stan, som leder till färjehamnen, varifrån du kan nå den turkiska staden Marmaris på bara 40 minuter.

Rhodos är en fantastisk plats för historiefantaster.

Det är svårt att täcka alla nöjen på denna underbara plats på en dag. Värt att stanna här i åtminstone några dagar.