Bezienswaardigheden van het eiland Rhodos, Griekenland

Bezienswaardigheden van het eiland Rhodos, Griekenland

Het Griekse eiland Rhodos is het op drie na grootste. Vanwege de locatie slaagde hij erin een uitstekende verzameling memo's van menselijke activiteit te verzamelen. Wat vooral prettig is, veel ervan zijn in goede staat. Het eiland bereiken via de haven van Mandraki, bij de ingang waar volgens de legende de Kolossus van Rhodos stond, is een geweldig idee!

De belangrijkste stad van het eiland Rhodos ziet eruit geweldig uit de zee. In de haven, op een lange pier, staan ​​3 windmolens. Volgens de legende waren er in de tijd van de Hospitaalridders 14.

Het belangrijkste gebruik van molens is het malen van graan dat uit de haven komt. Ze voorzagen in de behoeften van het eiland met meel.

Fort Sinterklaas

Aan het einde van de pier met molens verrijst Fort St. Nicholas, gebouwd in het midden van de 15e eeuw. Er was een vuurtoren en een voorpost voor de verdediging van de stad. Achter het fort ligt misschien wel de beroemdste plaats van het eiland Rhodos - de haven van Mandraki, waar ooit de Kolos van Rhodos stond. Deze plaats wordt beschouwd als een van de 7 wereldwonderen. De kolos, 36 meter hoog, was een standbeeld van de zonnegod Helios. De poten van de Colossus stonden aan verschillende kanten van de haven en om bij de haven te komen, moest het schip eronderdoor.

Het beeld stond 50 jaar en werd verwoest door een aardbeving rond 226 voor Christus. e. Lokale bewoners riskeerden het wrak niet aan te raken, uit angst voor de toorn van de goden gedurende ongeveer 800 jaar. Ze werden echter uiteindelijk als schroot verkocht. Nu zijn hier zuilen met sculpturen van een hert en een hinde, moderne symbolen van Rhodos, geïnstalleerd.

De parel van het eiland Rhodos is de oude stad, in de 14e-15e eeuw van alle kanten afgesloten door vestingmuren en in de 20e eeuw bewoond door souvenirhandelaren. Het fort werd gebouwd door de Hospitaalridders en werd in de 15e eeuw beschouwd als de meest onneembare christelijke citadel.

Poorten

Vanaf de havenkant van Mandraki kun je de stad binnen via de Liberty Gate of St. Pauluspoort. Vooral de tweede optie is populair, want net buiten de poort kijk je naar de Nailak-toren, of liever gezegd, wat er nog van over is. Maak een mooie foto tussen de torentjes op zee en verlaat het kasteel om langs de dijk te lopen en terug te gaan door de prachtige en pretentieuze Sea Gate.

Aan de rechterkant van de Sea Gate, 200 meter, begint Hippoton Street, waar ooit de ridders woonden. Op de muren van huizen hier vind je een verscheidenheid aan wapenschilden, hersenschimmen en beelden. Aan het einde van de straat staat een indrukwekkend kasteel - het was de hoofdverblijfplaats van de Orde van de Hospitaalridders, het Paleis van de Grootmeesters. Tegenover het kasteel, in de volgende straat , is er een klokkentoren gebouwd in de 19e eeuw op de plaats van een oudere toren die werd verwoest door een accidentele explosie. De entree is betaald, maar het is een bezoek waard voor het prachtige panoramische uitzicht over de stad.

Hippocrates Square

Naast de klokkentoren ligt Socrates Street, een drukke winkelstraat. Aan de andere kant van de straat ligt het Hippocrates-plein, dat in tegenstelling tot het naburige eiland Kos niets met Hippocrates te maken heeft. Op het Hippocrates-plein is er een gemeentelijke bibliotheek Castellania. Op het eerste gezicht lijkt het misschien alsof het gebouw gedeeltelijk is verwoest of niet voltooid, maar nee, een trap zonder balustrade is een lokale architecturale oplossing die typisch is voor de 14e eeuw. Op het Hippocrates-plein staat ook de Sindriani-fontein. In het midden van de oude Byzantijnse fundering verheft zich een Turks torentje met daarop een bronzen figuur van een uil.

Vanaf het Hippocrates-plein langs de Aristoteles-straat kun je naar een schaduwrijk plein gaan, waar de lokale bevolking aanbiedt om foto's te maken met een kleurrijke papegaai. Bovendien bevindt zich hier het gebouw van de admiraliteit van de ridders, dat, afgaande op historisch onderzoek, de residentie van een Grieks-orthodoxe bisschop zou kunnen blijken te zijn. Verderop in de straat zijn de pittoreske ruïnes van de 14e-eeuwse kerk van Saint Marie du Bourg. Tegenover de kerk is er een uitgang van de oude stad, die leidt naar de veerhaven, van waaruit u de Turkse stad Marmaris in slechts 40 minuten kunt bereiken.

Rhodos is een geweldige plek voor geschiedenisliefhebbers.

Het is moeilijk om alle geneugten van deze prachtige plek in 1 dag te behandelen. Het is de moeite waard om hier minstens een paar dagen te blijven.