Grekland

Corfu Captured: A Photographic Journey of Your Weekend Escape

Corfu Captured: A Photographic Journey of Your Weekend Escape

Korfu, Joniska havets juvel, har en magnetisk dragning som går utöver dess turkosa vatten och solkyssta stränder. Det är en destination som lockar fotografer och utlovar en duk av visuella nöjen som fångar själva essensen av detta grekiska paradis. På denna fotografiska resa inbjuder vi dig att utforska Korfus magi genom din kameralins, när vi reder ut de fängslande ögonblicken som gör en helgflykt till denna ö verkligen oförglömlig.

De mest populära attraktionerna i Grekland

De mest populära attraktionerna i Grekland

Kanske, när just detta land nämns, ritar fantasin mytiska statyer av forntida gudar, hjältar, strider om krigare och de olympiska spelen. Grekland kan med rätta kallas historiens vagga, även dess sevärdheter vittnar om detta, vilket kommer att diskuteras i den här artikeln.

Chalkidiki halvön beskrivning, klimat, attraktioner

Chalkidiki halvön beskrivning, klimat, attraktioner

Grekland är ett paradis för turister, oavsett vilken typ av semester man föredrar. Du kan komma till Grekland både med hjälp av en resebyrå och på egen hand. Det räcker för fans av sightseeingturism att boka hotellrum i Aten och njuta av antiken.

Sevärdheter på ön Rhodos, Grekland

Sevärdheter på ön Rhodos, Grekland

Den grekiska ön Rhodos är den fjärde största. På grund av dess läge lyckades han samla en utmärkt samling av PM om mänsklig aktivitet. Vad som är särskilt tilltalande, många av dem är i gott skick.

De bästa öarna att besöka i Grekland

De bästa öarna att besöka i Grekland

De bästa öarna att besöka i Grekland är Santorini, Mykonos och Kreta. Men utan tvekan, varje gång du pratar om "det bästa", kommer du till en subjektiv åsikt här. Så det bestäms verkligen av vad du skulle vilja ha, vad du letar efter och din personliga smak. Även om dessa grekiska öar kan vara de mest populära, betyder det inte alltid att de kommer att vara dina personliga favoriter.

Paleo Frurio fästning, Kerkyra, Korfu Island

Paleo Frurio fästning, Kerkyra, Korfu Island

I den grekiska staden Kerkyra är det värt att först och främst se fästningarna Paleo-Fruryo och Neo-Fruryo, vars namn (paleo – gammalt, neo – nytt) är något missvisande: i själva verket har dessa byggnader fallit för oss från den gråa antiken började bysantinerna att bygga dem i mitten av XII-talet, 100 år innan venetianarna började bygga ett nytt citadell. Sedan färdigställdes båda forten upprepade gånger och byggdes om av nya inkräktare och härskare, det senaste tillskottet är en helgedom i nyklassicistisk stil: britterna byggde kyrkan St. George (St. George) i mitten av Paleo Frurio på 1840-talet.