Chalkidiki halvön beskrivning, klimat, attraktioner

Chalkidiki halvön beskrivning, klimat, attraktioner

Grekland är ett paradis för turister, oavsett vilken typ av semester som föredras. Du kan komma till Grekland både med hjälp av en resebyrå och på egen hand. Det räcker för fans av sightseeingturism att boka hotellrum i Aten och njuta av antiken. Och ändå föredrar de flesta turister att bo på resorthotell vid havet, och den mest populära platsen för detta är Chalkidiki halvön, som många anser vara den bästa semesterorten i Grekland.

Halkidiki ligger på Egeiska havets nordöstra kust, i regionen Makedonien. Semesterperioden på Halkidiki-halvön varar från maj till början av oktober, temperaturen under denna period är i genomsnitt +28 - +30°С. Medeltemperaturen på vintern här är cirka +12°C. Konturerna av halvöns territorium ser ut som en treudd, enligt legenden - detta är spåret av Poseidons treudd.

Havets gud var arg på tvisten som titanerna Athos och Siton arrangerade på grund av sjöjungfrun Palinia och kastade hans formidabla vapen till marken, och när han tog ut den, lämnade han ett märke. Varje "tand" eller "finger" på halvön Chalkidiki är i sin tur också en halvö: Kassandra, Sithonia och Athos.

Kassandra är den mest trafikerade semesterorten i Chalkidiki. Det finns hotell i alla kategorier, från lyxiga femstjärniga till blygsamma lägenheter, och utmärkta sandstränder ligger i anslutning till tallskogar och olivlundar. Cassandra är populär bland dem som älskar inte bara vacker natur, utan också nattliv.

Det finns ett pulserande nattliv och många unga människor, men här, om du vill, är det lätt att hitta ett lämpligt hotell för en lugn familjesemester. För att söka och boka platser på hotell är det perfekta alternativet att boka hotell online. På så sätt kan du hitta ett lämpligt hotell till bästa pris när som helst på året, även under högsäsong

Kassandra erbjuder alla möjligheter till aktiv rekreation: surfing , golf och segling. På stranden av Kassandra finns semesterorter och fiskebyar, där det finns många tavernor, butiker och nöjesställen: Kalithea, Pefkohori, Chanioti, Afytos och många andra. Afitos är en särskilt pittoresk plats, en före detta fiskeby, förvånansvärt mysig, där traditionell arkitektur har bevarats och det finns en magnifik strandpromenad.

Sithonia är ett idealiskt hörn för dem som söker ensamhet och söker romantik. Sithonias kust har många mysiga vikar och pittoreska vikar där du kan vara ensam med lyxig natur: en stor del av Sithonia består av tall- och lövskogar.

Det turkosa vattnet i Egeiska havet och den gyllene sanden på uncrowde stränder är en dröm för invånare i storstäder .

Athos är den vackraste delen på halvön Chalkidiki, som är känd för klosterrepubliken Agios Oros, det heliga berget, som ligger på den. Du kan besöka Athos-klostren, av vilka det finns fler än 20, endast med ett särskilt tillstånd och endast för män. Men från en sightseeingbåt har vem som helst möjlighet att beundra skönheten i detta land, dess vilda skogar och kloster. Dessutom ockuperar klosterrepubliken bara en del av Athos, det finns även bra hotell och alla förutsättningar för en underbar semester.

Bland huvudattraktionerna på Halkidiki-halvön, förutom Athos-klostren, är det pittoreska klippkomplexet Meteora, där munkarna också bosatte sig, som byggde fantastiskt vackra kloster på toppen av klipporna. Det finns på halvön det arkeologiska reservatet Olynthos, Grottan i Petralon, dekorerad av naturen med stalaktiter och stalagmiter av en bisarr form.

Den närmaste flygplatsen till halvön ligger i Thessaloniki, huvudstaden i regionen Makedonien, eller snarare, 16 km sydost om staden. Du kan boka flygbiljetter för ett direkt charterflyg, flygtiden är cirka tre och en halv timme och du kan ta dig från flygplatsen till var som helst på Chalkidiki-halvön med bil: med buss eller taxi.