Chalkidiki halvø beskrivelse, klima, attraktioner

Chalkidiki halvø beskrivelse, klima, attraktioner

Grækenland er et paradis for turister, uanset den foretrukne ferietype. Du kan komme til Grækenland både ved hjælp af et rejsebureau og på egen hånd. Det er nok for fans af sightseeingturisme at booke hotelværelser i Athens og nyde antikken. Og alligevel foretrækker de fleste turister at bo på resorthoteller ved havet, og det mest populære sted for dette er Chalkidiki  halvøen, som mange betragter som det bedste feriested i Greece .

Halkidiki er placeret på den nordøstlige kyst af Det Ægæiske Hav, i regionen Makedonien. Feriesæsonen på Halkidiki-halvøen varer fra maj til begyndelsen af ​​oktober, temperaturen i denne periode er i gennemsnit +28 - +30°С. Den gennemsnitlige temperatur om vinteren her er omkring +12°C. Konturerne af halvøens territorium ligner en trefork ifølge legenden - dette er sporet af treforken fra Poseidon.

Havguden var vred over den strid, som titanerne Athos og Siton arrangerede på grund af havfruen Palinia og kastede sit formidable våben til jorden, og da han tog det ud, efterlod han et mærke . Hver "tand" eller "finger" på halvøen Chalkidiki er til gengæld også en halvø: Kassandra, Sithonia og Athos.

Kassandra er det travleste ferieområde i Chalkidiki. Der er hoteller i alle kategorier, fra luksuriøse femstjernede til beskedne lejligheder, og fremragende sandstrande støder op til fyrreskove og olivenlunde. Cassandra er populær blandt dem, der elsker ikke kun smuk natur, men også natteliv.

Der er et pulserende natteliv og en masse unge mennesker, men her er det, hvis man ønsker det, nemt at finde et passende hotel til en rolig familieferie. For at søge og reservere pladser på hoteller er den ideelle mulighed online hotelbooking. På denne måde kan du finde et passende hotel til den bedste pris på ethvert tidspunkt af året, selv i højsæsonen

Kassandra tilbyder alle muligheder for aktiv rekreation: surfing, golf og yachtsejlads. På bredden af ​​Kassandra er der feriebyer og fiskerlandsbyer, hvor der er mange taverner, butikker og underholdningssteder: Kalithea, Pefkohori, Chanioti, Afytos og mange andre. Afitos er et særligt malerisk sted, en tidligere fiskerby, overraskende hyggeligt, hvor traditionel arkitektur er blevet bevaret, og der er en storslået promenade.

Sithonia er et ideelt hjørne for dem, der søger ensomhed og leder efter romantik. Sithonias kyst har mange hyggelige bugter og maleriske bugter, hvor du kan være alene med den luksuriøse natur: en stor del af Sithonia består af fyrreskove og løvskove.

Det turkise vand i Det Ægæiske Hav og det gyldne sand på uoverfyldte strande er en drøm for beboere i storbyer.

Athos er den smukkeste del af Chalkidiki-halvøen, som er berømt for klosterrepublikken Agios Oros, den hellige Bjerg, placeret på det. Du kan besøge Athos-klostrene, som der er mere end 20 af, kun med en særlig tilladelse og kun for mænd. Men fra en sightseeingbåd har enhver mulighed for at beundre skønheden i dette land, dets vilde skove og klostre. Derudover indtager klosterrepublikken kun en del af Athos, der er også gode hoteller og alle betingelser for en vidunderlig ferie.

Blandt hovedattraktionerne på Halkidiki-halvøen, ud over Athos-klostrene, er det maleriske klippekompleks Meteora, hvor munkene også slog sig ned, som byggede forbløffende smukke klostre på toppen af ​​klipperne. Der er på halvøen det arkæologiske reservat Olynthos, the cave of Petralon , dekoreret af naturen med stalaktitter og stalagmitter af en bizar form.

Den nærmeste lufthavn til halvøen ligger i Thessaloniki , hovedstaden af Makedonien-regionen, eller rettere sagt, 16 km sydøst for byen. Du kan bestille flybilletter til et direkte charterfly, flyvetiden er omkring tre en halv time, og du kan komme fra lufthavnen til et hvilket som helst sted på Chalkidiki-halvøen i bil: med bus eller taxa.