Beschrijving van het schiereiland Chalkidiki, klimaat, attracties

Beschrijving van het schiereiland Chalkidiki, klimaat, attracties

Griekenland is een paradijs voor toeristen, ongeacht het type vakantie dat je voorkeur heeft. U kunt zowel met hulp van een reisbureau als op eigen gelegenheid naar Griekenland komen. Het is voldoende voor liefhebbers van sightseeingtoerisme om hotelkamers in Athene te boeken en te genieten van de oude oudheid. En toch verblijven de meeste toeristen liever in resorthotels aan zee, en de meest populaire plek hiervoor is het Chalkidikischiereiland, dat door velen wordt beschouwd als het beste resort in Griekenland.

Halkidiki is gelegen aan de noordoostelijke kust van de Egeïsche Zee, in de regio Macedonië. Het vakantieseizoen op het schiereiland Halkidiki duurt van mei tot begin oktober, de temperatuur in deze periode is gemiddeld +28 - +30°С. De gemiddelde temperatuur in de winter is hier ongeveer +12 °C. De contouren van het grondgebied van het schiereiland zien er volgens de legende uit als een drietand - dit is het spoor van de drietand van Poseidon.

De god van de zee was boos op het geschil dat de titanen Athos en Siton hadden opgezet vanwege de zeemeermin Palinia en gooide zijn formidabele wapen op de grond, en toen hij het eruit haalde, liet hij een teken achter. Elke "tand" of "vinger" van het schiereiland Chalkidiki is op zijn beurt ook een schiereiland: Kassandra, Sithonia en Athos.

Kassandra is het drukste vakantieoord van Chalkidiki. Er zijn hotels van alle categorieën, van luxe vijfsterren tot bescheiden appartementen, en uitstekende zandstranden grenzen aan dennenbossen en olijfgaarden. Cassandra is populair bij mensen die niet alleen van de prachtige natuur houden, maar ook van het nachtleven.

Er is een bruisend nachtleven en veel jonge mensen, maar hier is het, als u dat wenst, gemakkelijk een geschikt hotel te vinden voor een rustige familievakantie. Om plaatsen in hotels te zoeken en te reserveren, is online hotelboeking de ideale optie. Zo vindt u in elk jaargetijde, ook in het hoogseizoen, een geschikt hotel voor de beste prijs

Kassandra biedt alle mogelijkheden voor actieve recreatie: surfen , golf en zeilen. Aan de oevers van Kassandra liggen badplaatsen en vissersdorpen, waar veel tavernes, winkels en uitgaansgelegenheden zijn: Kalithea, Pefkohori, Chanioti, Afytos en vele anderen. Afitos is een bijzonder pittoreske plaats, een voormalig vissersdorp, verrassend gezellig, waar de traditionele architectuur bewaard is gebleven en er is een prachtige promenade.

Sithonia is een ideale hoek voor diegenen die eenzaamheid zoeken en op zoek zijn naar romantiek. De kust van Sithonia heeft veel gezellige baaien en pittoreske baaien waar je alleen kunt zijn met luxe natuur: een groot deel van Sithonia bestaat uit dennen- en loofbossen.

Het turquoise water van de Egeïsche Zee en het gouden zand van rustige stranden zijn een droom voor inwoners van grote steden .

Athos is het mooiste deel van het schiereiland Chalkidiki, dat beroemd is vanwege de kloosterrepubliek Agios Oros, de Heilige Berg, die erop ligt. Je kunt de Athos-kloosters, waarvan er meer dan 20 zijn, alleen bezoeken met een speciale vergunning en alleen voor mannen. Vanaf een rondvaartboot heeft iedereen echter de mogelijkheid om de schoonheid van dit land, zijn wilde bossen en kloosters te bewonderen. Daarnaast beslaat de kloosterrepubliek maar een deel van Athos, zijn er ook goede hotels en alle voorwaarden voor een heerlijke vakantie.

Een van de belangrijkste attracties van het schiereiland Halkidiki, naast de Athos-kloosters, is het pittoreske rotscomplex van Meteora, waar ook de monniken vestigden zich, die verbazingwekkend mooie kloosters bouwden op de toppen van de rotsen. Er is op het schiereiland het archeologische reservaat van Olynthos, de grot van Petralon, door de natuur versierd met stalactieten en stalagmieten van een bizarre vorm.

De dichtstbijzijnde luchthaven bij het schiereiland bevindt zich in Thessaloniki, de hoofdstad van de regio Macedonië, of beter gezegd, 16 km ten zuidoosten van de stad. Je kunt vliegtickets boeken voor een directe chartervlucht, de vliegtijd is ongeveer drie en een half uur, en je kunt met de auto van het vliegveld naar elke plek op het schiereiland Chalkidiki komen: met de bus of taxi.