De bästa platserna du måste se i Kanada

De bästa platserna du måste se i Kanada

Varje land har sina egna "marker" och distinkta symboler. Kanada är känt för lönnlöv och hockey. Det finns dock intressanta städer och sevärdheter som du behöver se live.

Vancouver

Sedan 1931 har Vancouver Art Gallery varit verksamt i staden, vilket kommer att glädja konstkännare. Metropolen är rik på museer, fantastiska arkitektoniska monument och utställningar, så älskare av kulturell rekreation kommer hit.

Vancouver var värd för vinter-OS 2010. Det är därför de sportstrukturer som byggts för detta evenemang lockar också. Stadens centrum med moderna byggnader och gamla byggnader är perfekt för promenader.

Montreal

En stor bosättning ligger i provinsen Quebec. Montreal har ett unikt arkitektoniskt arv. Den gamla hamnen med det centrala området är känd för sina vackra hus. Sedan 2006 har den statusen "City of Design" i UNESCO, så det finns tillräckligt med historiska monument här.

Niagarafallen

En av de mest kända och populära attraktionerna på planeten. Vattenfallskomplexet vid Niagarafloden är den internationella gränsen mellan Kanada och USA, nämligen mellan provinsen Ontario och delstaten New York.

Det här vattensystemet är intressant för sådana vattenfall som American, Horseshoe, Canadian, och även Veil. Utgångspunkten för utvecklingen av denna fantastiska plats är glaciationen i Wisconsin, som inträffade 6000 år tidigare.

Toronto

Största kanadensiska metropol. Toronto är intressant för sin fantastiska arkitektur, som kombinerar olika stilar och epoker. Först och främst är staden känd för CN Tower, som sträcker sig upp nästan 554 meter. Länge var byggnaden den högsta på planeten, men 2007 tog en byggnad i Dubai första raden. Tornet i Toronto har kommunikationsfunktioner och är också ett utmärkt observationsdäck.

Quebec

Quebec är känt för sin vackra himmel och skyline. Grand Hotel Chateau Frontenac kommer att glädja gästerna med den bästa utsikten. Byggnaden liknar ett medeltida slott från Frankrike. Hotellet pryder Cape Diamant vid St. Lawrenceflodens kust.

Hotellet har varit utsett till National Historic Site sedan 1981. Utöver det finns det 36 fler historiska monument i staden, varav de flesta ligger i Old Quebec. Den europeiska andan fyller bokstavligen området.

Notre Dame de Quebec är en katolsk katedral som du måste se. Templet i Kanada anses vara ett av de äldsta. År 1923, efter en massiv brand, byggdes byggnaden upp med gips, stål och betong. Interiören, designad mellan 1786 och 1822 av Jean Baillairge och hans son, är rik på olika konstverk.

Banff

En liten resort i Alberta. Banff anses vara den mest populära turistattraktionen i landet. Staden är känd för sina helande källor och berg. Banff uppskattas av älskare av aktiv underhållning.

Det är också värt att beundra Minnewankasjön och uppskattar storheten med Tunnel Mountain, där de en gång ville göra en tunnel för att lägga Pacific Railroad. Idén förverkligades dock inte, och namnet fastnade. Banff är också känt för sina många festivaler som äger rum under hela året.

Victoria

Victoria är känt bland turister för sina många trädgårdar. Beacon Hill Park sticker ut särskilt, där lekplatser och en djurpark finns.

Härifrån kan du beundra de vackra olympiska bergen. Denna stad har vacker arkitektur. Se till att besöka Kungliga museet, parlamentsbyggnaden och Kristi gotiska katedral.

Lake Louise

Det är en del av Banff National Park. På sommaren kommer folk hit för att njuta av den fantastiska utsikten. På vintern är sjön perfekt för isfiske, hundspann eller till och med skridskoåkning.

Ottawa

Den kanadensiska huvudstaden, som har varit utbredd sedan 1826 vid kusten av floden med samma namn. Många arkitektoniska byggnader är gjorda i en strikt stil, även om det finns undantag. Riksdagshuset byggdes under inflytande av romantiken med gotiska inslag. Ottawa är känt för att ha höjdbegränsningar på hus. Därmed behåller huvudstaden ett säreget utseende.

Vislare

En semesterort i British Columbia. Miljontals resenärer kommer till Whistler varje år för att åka snowboard och skidor. 2010 var Whistler värd för skidturneringar som en del av vinter-OS.

Det finns brunbjörnar som är vana vid människor och redan lätt öppna bildörrar. Därför är det viktigt att alltid vara alert. Trots sin svårighetsgrad lockar Kanada turister med roliga extremsporter, charmig natur, så du bör definitivt besöka detta fantastiska land.