De beste plekken die je gezien moet hebben in Canada

De beste plekken die je gezien moet hebben in Canada

Elk land heeft zijn eigen "chips" en onderscheidende symbolen. Canada staat bekend om esdoornblad en hockey. Er zijn echter interessante steden en bezienswaardigheden die je live moet zien.

Vancouver

Sinds 1931 is de Vancouver Art Gallery in de stad actief, wat kunstkenners zal bevallen. De metropool is rijk aan musea, verbazingwekkende architecturale monumenten en tentoonstellingen, dus liefhebbers van culturele recreatie komen hier.

Vancouver gastheer van de Olympische Winterspelen van 2010. Daarom trekken ook de voor dit evenement gebouwde sportstructuren aan. Het stadscentrum met moderne gebouwen en oude gebouwen is geweldig om te wandelen.

Montreal

Een grote nederzetting ligt in de provincie Quebec. Montreal heeft een uniek architectonisch erfgoed. De oude haven met het centrumgebied staat bekend om zijn mooie huizen. Sinds 2006 heeft het de status van "City of Design" in UNESCO, dus er zijn hier genoeg historische monumenten.

Niagara-watervallen

Een van de beroemdste en populairste attracties ter wereld. Het watervalcomplex aan de Niagara River is de internationale grens tussen Canada en de Verenigde Staten, namelijk tussen de provincie Ontario en de staat New York.

Dit watersysteem is interessant voor dergelijke watervallen als Amerikaans, Hoefijzer, Canadees en ook Veil. Het startpunt voor de ontwikkeling van deze geweldige plek is de Wisconsin-ijstijd, die 6000 jaar eerder plaatsvond.

Toronto

Grootste Canadese metropool. Toronto is interessant vanwege zijn verbazingwekkende architectuur, die verschillende stijlen en tijdperken combineert. Allereerst is de stad beroemd om de CN Tower, die bijna 554 meter hoog is. Lange tijd was het gebouw het hoogste ter wereld, maar in 2007 kwam er een gebouw in Dubai op de eerste plaats. De toren in Toronto vervult communicatiefuncties en is ook een uitstekend observatiedek.

Quebec

Quebec is beroemd om zijn prachtige luchten en skyline. Grand Hotel Chateau Frontenac zal de gasten verrassen met het beste uitzicht. Het gebouw lijkt op een middeleeuws kasteel uit Frankrijk. Het hotel siert Kaap Diamant aan de kust van de St. Lawrence-rivier.

Het hotel is sinds 1981 aangewezen als National Historic Site. Daarnaast zijn er nog 36 historische monumenten in de stad, waarvan de meeste zich in het oude Quebec bevinden. De Europese geest vult het gebied letterlijk.

De Notre Dame de Quebec is een katholieke kathedraal die je gezien moet hebben. De tempel in Canada wordt beschouwd als een van de oudste. In 1923 werd het gebouw na een enorme brand herbouwd met gips, staal en beton. Het interieur, ontworpen tussen 1786 en 1822 door Jean Baillairge en zijn zoon, is rijk aan verschillende kunstwerken.

Banff

Een klein resort in Alberta. Banff wordt beschouwd als de meest populaire toeristische attractie van het land. De stad staat bekend om zijn geneeskrachtige bronnen en bergen. Banff wordt gewaardeerd door liefhebbers van actief entertainment.

Het is ook het bewonderen waard Lake Minnewanka en waardeerden de grootsheid van Tunnel Mountain, waarin ze ooit een tunnel wilden maken om de Pacific Railroad te leggen. Het idee kwam echter niet uit en de naam bleef hangen. Banff is ook beroemd om zijn talrijke festivals die het hele jaar door plaatsvinden.

Victoria

Victoria is beroemd onder toeristen vanwege de vele tuinen. Vooral Beacon Hill Park valt op, waar zich speeltuinen en een dierentuin bevinden.

Vanaf hier kun je de prachtige Olympische bergen bewonderen. Deze stad heeft prachtige architectuur. Breng zeker een bezoek aan het Koninklijk Museum, het parlementsgebouw en de gotische kathedraal van Christus.

Lake Louise

Het maakt deel uit van Banff National Park. In de zomer komen mensen hier om te genieten van het prachtige uitzicht. In de winter is het meer ideaal voor ijsvissen, hondensleeën of zelfs schaatsen.

Ottawa

De Canadese hoofdstad, die sinds 1826 aan de kust van de gelijknamige rivier ligt. Veel architecturale gebouwen zijn gemaakt in een strikte stijl, hoewel er uitzonderingen zijn. Het parlementsgebouw is gebouwd onder invloed van de romantiek met gotische elementen. Ottawa staat bekend om het hebben van hoogtebeperkingen voor huizen. Zo behoudt de hoofdstad een eigenaardig uiterlijk.

Whistler

Een badplaats in Brits-Columbia. Miljoenen reizigers komen elk jaar naar Whistler om te snowboarden en te skiën. In 2010 organiseerde Whistler skitoernooien als onderdeel van de Olympische Winterspelen.

Er zijn bruine beren die gewend zijn aan mensen en autodeuren al gemakkelijk te openen. Daarom is het belangrijk om altijd alert te zijn. Ondanks de ernst trekt toeristisch Canada aan met plezier, extreme sporten, charmante natuur, dus je moet dit geweldige land zeker bezoeken.