Bezienswaardigheden van de VS. Yellowstone National Park

Yellowstone National Park werd officieel opgericht op 1 maart 1872 en werd het allereerste beschermde nationale park ter wereld. Yellowstone staat bekend om zijn geothermische bronnen, maar ook om de diersoorten die er leven, waaronder grizzlyberen, wolven en bizons.

Het nationale park is omgeven door de Rocky Mountains op een hoogte van ongeveer 2500 meter boven zeeniveau. De totale oppervlakte van het reservaat is ongeveer 9000 vierkante kilometer. In 1978 werd de gigantische vulkanische kom in de Verenigde Staten, het overblijfsel van een grandioze supervulkaan, door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed.

Nationaal park Yellowstone - Ongebruikelijke geologische structuren

Het park, gelegen in het noordwesten van Wyoming, was het eerste natuurreservaat dat door de Amerikaanse regering werd gecreëerd om de unieke natuur te behouden. Hier, in de natuurlijke omgeving van het wild, leven de laatste populaties wilde bizons, elanden, coyotes, wolven en beren in de uitgestrektheid van de Verenigde Staten.

Vanuit geologisch oogpunt , heeft het reservaat zo'n kenmerk dat het zich boven de zogenaamde hete zone van de aardkorst bevindt, een smeltzone in de aardmantel.

Talloze naar zwavel ruikende geisers, thermische minerale bronnen en fumarolen bevestigen alleen de vulkanische oorsprong van Nationaal Park Yellowstone.

Rivieren en meren van Yellowstone National Park

Het park heeft veel waterbronnen, variërend van de Yellowstone River met zijn watervallen tot talrijke kleine meren, waaronder Yellowstone Lake.

Amerikanen zijn dol op vissen op lokale forelrijke rivieren, en met een beetje geluk kan er een behoorlijke vangst uit de rivier.

In de zomermaanden, vooral in juli en augustus, trekken veel mensen naar het park om dicht bij de natuur te komen, in tenten te leven en door de wildernis te dwalen. In de winter komen hier veel mensen om te skiën of op een sneeuwscooter te rijden.

Wat eerst te zien in het park

De Grand Loop Road herbergt vele attracties, waaronder de kalkstenen terrassen van de Mammoth Hot Springs, de Gibbon Falls en Obsidian Rock.

Ook de moeite waard zijn de Fountain Paint Pot, skiën op de Firehole Rivier en de warmwaterbron Grand Prismatic Spring.