Sightseeing i USA. Yellowstone National Park

Sightseeing i USA. Yellowstone National Park

Yellowstone National Park blev officielt etableret den 1. marts 1872 og blev den allerførste beskyttede nationalpark i verden. Yellowstone er kendt for sine geotermiske kilder såvel som for de dyrearter, der lever der, blandt hvilke grizzlybjørne, ulve og bisoner.

Nationalparken er omgivet af the Rocky Mountains i en højde af omkring 2500 meter over havets overflade. Det samlede areal af reservatet er omkring 9000 kvadratkilometer. I 1978 blev den gigantiske vulkanske skål placeret i the United States , som er en rest af en storslået supervulkan, erklæret som verdensnaturarv af UNESCO.

Yellowstone National Park - Usædvanlige geologiske strukturer

Parken ligger i det nordvestlige Wyoming og var det første naturreservat oprettet af den amerikanske regering for at bevare den unikke natur. Her, i naturens naturlige miljø, lever de sidste bestande af vilde bisoner, elge, prærieulve, ulve og bjørne i USA's vidder.

Fra et geologisk synspunkt har reservatet en sådan egenskab, at det er placeret over så -kaldt varm zone af jordskorpen, som er en smeltezone inde i jordens kappe.

Utallig svovl -lugtende gejsere, termiske mineralkilder og fumaroler bekræfter kun den vulkanske oprindelse af Yellowstone National Park .

Floder og søer i Yellowstone National Park

Parken har mange vandressourcer, lige fra Yellowstone-floden med dens vandfald til adskillige små søer, herunder Yellowstone-søen.

Amerikanerne er meget glade for at fiske på lokale ørredrige floder, og med lidt held kan en meget anstændig fangst trækkes ud af floden.

I sommermånederne, især i juli og august, strømmer mange mennesker til parken for at komme tæt på naturen, bo i telte og vandre i naturen. Om vinteren kommer mange mennesker hertil for at stå på ski eller køre på snescooter.

Hvad skal man først se i parken

The Grand Loop Road er hjemsted for mange attraktioner, herunder kalkstensterrasserne i the Mammoth Hot Springs , Gibbon Falls og Obsidian Rock.

Også værd at være opmærksom på er Fountain Paint Pot, skiløb på Firehole River og Grand Prismatic Spring varm kilde.