Hoe breng je een dag door in Madrid

Hoe breng je een dag door in Madrid

Welkom in Madrid, de hoofdstad van Spanje, de op twee na grootste stad van de EU en de thuisbasis van een van 's werelds grootste voetbalteams. Als je maar één dag vrij hebt in Madrid, zijn hier enkele van de bezienswaardigheden die je gezien moet hebben!

Een beetje geschiedenis

Tot de 19e eeuw was Madrid omringd door muren. Puerta del Sol, of "Poort van de Zon", is een van de poorten links van deze muren. Tegenwoordig is het een van de drukste pleinen van de stad.

De Plaza Mayor werd gebouwd tijdens het bewind van de Habsburgers Filips III. Het maakt vandaag de dag nog steeds deel uit van vele religieuze en culturele evenementen in Madrid. Het plein heeft een interessante en gevarieerde geschiedenis - stierengevechten, theatervoorstellingen, rechtbanken van de Inquisitie en executies werden hier gehouden! Tegenwoordig is het een favoriete plek voor zonaanbidders en toeristen.

De kathedraal van La Almudena is geïnspireerd op 18e-eeuwse Franse gotische architectuur. Dit is de enige Spaanse kathedraal die door de paus is ingewijd. Hieronder is de crypte, die wordt beschouwd als de grootste in Spanje. Het heeft meer dan 400 zuilen, 20 kapellen, veel glas-in-loodramen en veel kunstwerken.

De Tempel van Debod, een Egyptische tempel uit de 2e eeuw voor Christus, was een geschenk van Egypte aan de stad Madrid. Het werd aan Madrid gegeven om het te behoeden voor overstroming door de Nijl. Verplaatst naar Madrid in de 20e eeuw, is het gerestaureerd in zijn oorspronkelijke oost-west oriëntatie.

Een beetje tijd buitenshuis

Geniet van een warme Spaanse dag in het Buen Retiro Park. Dit prachtige 19e-eeuwse park was vroeger eigendom van de Spaanse monarchie en is een favoriet toevluchtsoord voor de lokale bevolking. Waarom steekt u het prachtige kunstmatige meer niet over in een roeiboot? Als je wat rust nodig hebt, kun je stoppen bij de trappen van het monument voor Alphonse XII. Op loopafstand ligt misschien wel het mooiste gebouw van het park - het schitterende Crystal Palace. Ontworpen door de Spaanse architect Ricardo Velázquez Bosco in 1887, is het meer dan 22 meter hoog en bijna volledig gemaakt van glas! Het is zo ontworpen dat het kan worden gedemonteerd en naar een andere locatie kan worden verplaatst.

Puerta de Alcala wordt beschouwd als de eerste moderne triomfboog gebouwd in Europa in de post-Romeinse periode. Ontworpen in 1778 door de Italiaanse architect Francesco Sabatini, was het ooit de hoofdingang van de stad.

Het Koninklijk Paleis van Madrid staat op de plaats van het middeleeuwse Alcázar van Madrid. Omgevormd tot de officiële residentie van de Spaanse monarchie. Zorg ervoor dat u een kijkje neemt in de prachtige tuinen rondom het Koninklijk Paleis - Jardines de Sabatini. En net ten oosten van het Koninklijk Paleis liggen de prachtige tuinen van Plaza de Oriente. Deze tuinen van 1,6 hectare zijn bezaaid met standbeelden van Spaanse vorsten - 44 in totaal.

Stukje cultuur

Als je een fan bent van Real Madrid, mag je de rondleiding door het Santiago Bernabéu-stadion niet missen! Je treedt in de voetsporen van enkele van 's werelds meest getalenteerde atleten, stapt de indrukwekkende trofeeënkamer van het team binnen en betreedt een veld waar geschiedenis wordt geschreven.

Als je iets wilt zien heel anders, ga dan naar de Plaza de Toros de Las Ventas. Oorspronkelijk gebouwd voor het stierenvechten, is het de locatie geworden voor vele andere evenementen, waaronder tennis, theater en concerten!

Het Nationaal Prado Museum (Museo Nacional Del Prado) bevindt zich in de buurt van El Retiro Park. Er wordt aangenomen dat het een van de mooiste collecties Europese kunst ter wereld herbergt, die dateert uit de 12e eeuw.

Als u een Maak een wandeling langs de beroemde Gran Vía van Madrid, een van de belangrijkste winkelstraten van de stad.

Een hapje eten

Na het zien van alle bezienswaardigheden, moet je trek gekregen hebben. Ga naar de Mercado De San Miguel, de gastronomische tempel van de stad.

Hier vindt u een grote verscheidenheid aan gerechten: tapas, verse groenten en fruit, kaviaar en chocolade. De plaats waar nu de markt staat, was vroeger de kerk van Iglesia de San Miguel de los Octoes, die in 1790 door brand werd verwoest. Het werd gerestaureerd, maar minder dan 20 jaar later werd de rest gesloopt.