Sådan tilbringer du en dag i Madrid

Sådan tilbringer du en dag i Madrid

Velkommen til Madrid , hovedstaden i Spain , den tredjestørste by i EU og hjemsted for et af verdens største fodboldhold. Hvis du kun har én ledig dag i Madrid, er her nogle af de attraktioner, du skal se!

Lidt historie

Indtil det 19. århundrede var Madrid omgivet af mure. Puerta del Sol , eller "Solens Port", er en af ​​de porte, der er tilbage fra disse vægge. I dag er det en af ​​de travleste pladser i byen.

Den Plaza Mayor blev bygget under habsburgernes Filip III. Det er stadig en del af mange religiøse og kulturelle begivenheder i Madrid i dag. Pladsen har en interessant og varieret historie - her blev der afholdt tyrefægtning, teaterforestillinger, inkvisitionens domstole og henrettelser! I dag er det et yndet sted for solbadere og turister.

The Cathedral of La Almudena var inspireret af fransk gotisk arkitektur fra det 18. århundrede. Dette er den eneste spanske katedral, der blev indviet af paven. Nedenfor ses krypten, som regnes for den største i Spanien. Det har over 400 søjler, 20 kapeller, mange farvede glasvinduer og mange kunstværker.

The Temple of Debod , et egyptisk tempel fra det 2. århundrede f.Kr., var en gave fra Egypten til byen Madrid. Den blev givet til Madrid for at redde den fra at blive oversvømmet af Nilen. Flyttet til Madrid i det 20. århundrede, er det blevet restaureret til sin oprindelige øst-vestlige orientering.

Lidt tid udendørs

Nyd en varm spansk dag i Buen Retiro-parken. Denne fantastiske park fra det 19. århundrede, som tidligere var ejet af det spanske monarki, er et yndet tilflugtssted for lokalbefolkningen. Hvorfor ikke krydse den smukke kunstige sø i en robåd? Hvis du har brug for lidt hvile, kan du stoppe ved trappen til monumentet for Alphonse XII. Inden for gåafstand ligger måske den smukkeste bygning i parken - det storslåede Crystal Palace. Designet af den spanske arkitekt Ricardo Velázquez Bosco i 1887, står den over 22 meter høj og er næsten udelukkende lavet af glas! Det er designet på en sådan måde, at det kan skilles ad og flyttes til et andet sted.

Puerta de Alcala betragtes som den første moderne triumfbue bygget i Europa i den post-romerske periode. Det blev designet i 1778 af den italienske arkitekt Francesco Sabatini og var engang hovedindgangen til byen.

Det kongelige palads i Madrid står på stedet for det middelalderlige Alcázar i Madrid. Omdannet til den officielle bolig for det spanske monarki. Sørg for at se ind i de smukke haver omkring det kongelige palads - Jardines de Sabatini. Og lige øst for det kongelige palads ligger de fantastiske haver på Plaza de Oriente. Disse 1,6 hektar store haver er fyldt med statuer af spanske monarker - 44 i alt.

Kulturstykke

Hvis du er en Real Madrid -fan, så må du ikke gå glip af rundvisningen på Santiago Bernabéu Stadium! Du vil gå i fodsporene på nogle af verdens mest talentfulde atleter, træde ind i holdets imponerende trofærum og træde ind på et felt, hvor der skabes historie.

Hvis du vil se noget helt andet, så tag til Plaza de Toros de Las Ventas. Det er oprindeligt bygget til tyrefægtning og er blevet mødested for mange andre begivenheder, herunder tennis, teater og koncerter!

The National Prado Museum (Museo Nacional Del Prado) er placeret i nærheden af ​​ El Retiro Park . Det menes at huse en af ​​de fineste samlinger af europæisk kunst i verden, der går tilbage til det 12. århundrede.

Hvis du har et øjeblik til overs, kan du gå en tur langs Madrids berømte Gran Vía, en af byens største shoppinggader.

Få en bid

Efter at have set alle seværdighederne, må du have opbygget en appetit. Gå til Mercado De San Miguel , byens gastronomiske tempel.

Her du finder en bred vifte af retter: tapas, frisk frugt og grøntsager, kaviar og chokolade. Stedet, hvor markedet nu ligger, var tidligere kirken Iglesia de San Miguel de los Octoes, som blev ødelagt af brand i 1790. Den blev restaureret, men mindre end 20 år senere blev resten revet ned.