Excursie naar de Blue Mountains van Australië

Excursie naar de Blue Mountains van Australië

De afstanden van New South Wales, in het noordelijke deel, kunnen behoorlijk indrukwekkend zijn, dus de duur van deze of gene spannende reis hangt af van de vrije tijd die je nog hebt.

Als u naar de stad Sydney, kun je plekken ontmoeten met een rijke geschiedenis uit de tijd van de "goudkoorts", zoals het onnavolgbare Windsor ; torenhoge toppen van de majestueuze Blue Mountains; tussen Bathurst en Mudgee liggen talloze nederzettingen die zijn ontstaan ​​in de buurt van de goudmijnen, en de groene heuvels van de Hunter Valley strekken zich uit.

De spannende reis langs de noordkust kan het beste worden gezien als een pauze tussen Sydney en Brisbane, de hoofdstad van Queensland, of als tussenstop om de populaire stranden en geweldige visplekken rond Port Macquarie, Taree en Coffs Harbour te bezoeken.

Een uitgebreid netwerk van spoorwegen en snelwegen die leiden naar de noordkust en grote steden zoals Coffs Harbour, Byron Bay en Armidale maken het gebied toegankelijk voor reizigers. De auto blijft echter het voertuig bij uitstek voor het verkennen van de meest opvallende bezienswaardigheden van het gebied in hun natuurlijke omgeving.

De nieuwe snelwegen zijn van hoge kwaliteit, hoewel ze soms maar twee rijstroken hebben; de uitzondering is de Princes Highway, die langs de kust loopt.

Andere routes omvatten de New England Highway naar de Northern Highlands, de Newell Highway naar Maury en de Great Western Highway naar Bathurst door de Blue Mountains.

Windsor, een goed bewaarde nederzetting uit de tijd van de kolonisatie, is een van de vijf "steden van Macquarie". De stad, gesticht op het ondiepe water van de Hawkesbury-rivier in 1794, voorzag ijverige boeren van zowel vruchtbaar land als gemakkelijk transport van afgewerkte producten langs de rivier. In het centrum van de stad staat de prachtige Kerk van St. Matthew, ontworpen door Francis Greenway.

Het is een levendige voorbeeld van Georgische koloniale architectuur en wordt beschouwd als de beste creatie van de architect.

Ook interessant zijn de Macquarie Arms-gebouwen (Arsenal of Mukkuori), die beweren het oudste hotel in Australië en het Hawkesbury Museum. Het museum bewaart het oudste verslag van de vroege geschiedenis van de kolonisatie van Windsor.