Utflykt till Blue Mountains i Australien

Utflykt till Blue Mountains i Australien

Avstånden till New South Wales, i dess norra del, kan vara ganska imponerande, så längden på den eller den spännande resan kommer att bero på den lediga tiden du har kvar.

Om du går till staden Sydney, kan du möta platser genomsyrade av historia från tiden för "guldruschen", som det oefterhärmliga Windsor ; höga toppar av de majestätiska Blå bergen; mellan Bathurst och Mudgee finns utspridda många bosättningar som har uppstått nära guldgruvorna och de gröna kullarna i Hunter Valley-sträckan.

Den spännande nordkustresan ses bäst som en paus mellan Sydney och Brisbane, huvudstaden i Queensland, eller som en mellanlandning för att besöka de populära stränderna och fantastiska fiskeplatserna runt Port Macquarie, Taree och Coffs Harbour.

Ett omfattande nätverk av järnvägar och motorvägar som leder upp till norra kusten och större städer som Coffs Harbour, Byron Bay och Armidale gör området tillgängligt för resenärer. Bilen förblir dock det bästa fordonet för att utforska områdets mest slående sevärdheter i sin naturliga miljö.

Den nya motorvägar är av hög kvalitet, även om de ibland bara har två körfält; undantaget är Princes Highway, som går längs kusten.

Andra rutter inkluderar New England Highway till Northern Highlands, Newell Highway till Maury och Great Western Highway till Bathurst genom Blue Mountains.

Windsor, en välbevarad bosättning från tiden för koloniseringen, är en av de fem "Cities of Macquarie". Staden, som grundades på Hawkesburyflodens grunda grund 1794, försåg flitiga bönder med både bördig mark och bekväm transport av färdiga produkter längs floden. I centrum av staden står den vackra Church of St. Matthew, designad av Francis Greenway.

Det är en levande exempel på georgisk kolonialarkitektur och anses vara arkitektens bästa skapelse.

Också av intresse är Macquarie Arms-byggnaderna (Arsenal of Mukkuori), som gör anspråk på att vara det äldsta hotellet i Australien och Hawkesbury Museum. Museet bevarar den äldsta historien om koloniseringen av Windsors tidiga historia.