Memphis - en fantastisk amerikansk stad på stranden av Mississippi

Memphis ligger vid Mississippis pittoreska kust och är det största musikcentret i USA. Musiklivet här har pågått i decennier och de skiljer sig aldrig från kända melodier när de lyssnar på populära mästerverk från det förflutna och skapar fashionabla nyheter.

Musikälskare och fans av kända sångare kommer för att kasta sig in i en värld av blues och gitarrljud, modern discorytm och rock.

Stad med musik och nattliv

Staden för musikalisk konst och gastronomiska mästerverk lockar med många museer som presenterar bevis på de mest slående musikstilarna, och under organiserade festivaler samlas ett stort antal musikälskare från hela världen här. Området Beale Street är centrum för stadslivet, och musikaliska mästerverk och efterlängtade nyheter är särskilt uppskattade här.

Countrymusik har sitt ursprung i denna stad och allas favoritblues lade grunden till välkända kompositioner i många inspelningsstudior. Memphis har ett omfattande transportnätverk och är ett berömt Mississippi-fort. På grund av det ganska gynnsamma klimatet ligger omfattande bomullsplantager på bördiga jordar, vilket ger betydande inkomster. Arkitekturen lockar med gamla och förfallna byggnader - de sista representanterna för den viktorianska stilen.

Här hörs melodier av olika stilar överallt, kombinerat i det rytmiska nöjet av modern musik och gamla kompositioner från förra seklet. På den stora och fullflödande Mississippifloden seglar vackra fartyg och fartyg i lugn takt längs de pittoreska stränderna.

Turister har möjlighet att åka med vinden på ångbåtar och njut av ljudet av vågorna, smaken av de rätter som serveras och den fantastiska utsikten över kustgatorna och parkerna.

Hernando de Soto-bron är en symbol för staden, vars höjd är cirka trettio meter. Den vackra konstruktionen av bron är synlig från många ställen i staden, den är en länk mellan Mississippis stränder, samt delstaterna Tennessee och Arkansas.

Memphis landmärken

Memphis barnaktiviteter muntra upp små naturälskare på välutrustade lekplatser. Stadens djurpark presenterar många arter av djur som lever i mysiga inhägnader nära naturliga förhållanden. Det unika med djurparken ligger i det faktum att det finns prover på den naturliga skönheten i flera delar av världen.

Bailey Lane  är den mest populära gatan i staden och är hem för ett helt komplex av de bästa hotellen, restaurangerna och musikklubbarna. På natten vaknar musikälskarnas favoritplats till liv och överraskar med de efterlängtade konserterna av landets mest kända och moderna band.

Museum of Rock Music introducerar historien om olika trender och stilar som har skapats på senare tid. Turer och program hålls här, som introducerar utvecklingen av den musikaliska karriären för många kända och älskade artister.

Den fantastiska staden är rik på sevärdheter och en nostalgisk atmosfär som har trängt igenom hjärtan hos fans och älskare av genremusik.