New Orleans i USA - jazzens födelseplats

New Orleans i USA - jazzens födelseplats

Vem har inte hört talas om New Orleans - en av de mest kända och största städerna i USA. Det ligger i Louisiana nära platsen där Mississippifloden rinner ut i Mexikanska golfen. I den norra delen av staden ligger Lake Pontchartrain, och i öster - Mexikanska golfen.

New Orleans-området är 900 kvadratkilometer, och antalet invånare är över 300 tusen människor. Det finns en internationell flygplats i förorterna, dessutom finns det flera regionala flygplatser, vilket gör det mycket lättare att ta sig till den här delen av USA.

När det gäller kultur var det bildades under 17-18 århundradena under inflytande av spanjorerna och fransmännen, även om det innehåller inslag av folkloren hos ursprungsbefolkningen på dessa platser. Och all ledande roll ockuperades av fransk kultur. Lite senare på 1800-talet var det otroligt sammanflätat med protestantisk kultur.

Staden New Orleans är förstås jazzens födelseplats.

Orkanen Katrina, som välte Orleans vid slutet av augusti 2005, blev en stor tragedi för staden. De flesta av invånarna lyckades evakuera omedelbart, men 1,5 tusen människor dog.

Av i mitten av nästa 2006 hade huvuddelen av staden återställts, men människorna som evakuerades under orkanen återvände aldrig, denna tragedi visade sig vara så fruktansvärd för dem.

När det gäller gästerna och turisterna som kommer hit, de kommer att ha något att se. Paraden som hölls för att hedra Saint Patrick enbart är värd att se. Du kan gå genom de platser där samhällets olika religiösa övertygelser dyrkas: judar, lutheraner, greker. Turister är särskilt populära med bron på Lake Pontchartrain, Bourbon Street, Louisiana State Children's Museum och Saint-Louis-kyrkogården.

Gourmeter som föredrar färsk fisk och skaldjur bör definitivt gå till de franska kvarteren och smaka på specialiteter där på populära restauranger.

För en liten summa av pengar kan du få glädje. I samma del av staden ligger stadens främsta arkitektoniska objekt - Saint-Louis Cemetery.

Om hur det uppstod kan du höra en massa väldigt olika historier där det inte är klart var sanningen finns och var lögnen finns. På huvudgatan i Orleans - Bourbon Street, finns det massor av alla typer av butiker där du kan köpa originalsouvenirer som ett minne av din perfekta resa.

Det är värt att besöka den underbara djurparken och ta en promenad i Audubon Park för att till fullo njuta av den fantastiska naturen i denna underbara stad.