New Orleans in de VS - de geboorteplaats van jazz

Wie heeft er niet gehoord van New Orleans - een van de beroemdste en grootste steden in de Verenigde Staten. Het is gelegen in Louisiana in de buurt van de plaats waar de rivier de Mississippi in de Golf van Mexico uitmondt. In het noordelijke deel van de stad ligt het meer van Pontchartrain en in het oosten - de Golf van Mexico.

Het gebied van ​​New Orleans is 900 vierkante kilometer, en het aantal inwoners is meer dan 300 duizend mensen. Er is een internationale luchthaven in de buitenwijken, daarnaast zijn er verschillende regionale luchthavens, wat het veel gemakkelijker maakt om dit deel van de Verenigde Staten te bereiken.

Wat betreft cultuur was het gevormd in de 17-18 eeuw onder invloed van de Spanjaarden en de Fransen, hoewel het elementen bevat van de folklore van de inheemse bevolking van deze plaatsen. En alle leidende rollen werden ingenomen door de Franse cultuur. Iets later in de 19e eeuw was het ongelooflijk verweven met de protestantse cultuur.

De stad New Orleans is natuurlijk de geboorteplaats van de jazz.

Orkaan Katrina, die Orleans op de eind augustus 2005 werd een grote tragedie voor de stad. De meeste bewoners wisten met spoed te evacueren, maar 1,5 duizend mensen stierven.

Bij de medio 2006 was het grootste deel van de stad hersteld, maar de mensen die tijdens de orkaan waren geëvacueerd keerden nooit terug, deze tragedie bleek zo verschrikkelijk voor hen te zijn.

Wat betreft de gasten en toeristen die hier komen, hebben iets te zien. Alleen al de parade ter ere van Saint Patrick is het bekijken waard. Je kunt door de plaatsen lopen waar de verschillende religieuze overtuigingen van de gemeenschap worden aanbeden: joden, lutheranen, Grieken. Toeristen zijn vooral populair bij de brug over Lake Pontchartrain, Bourbon Street, het Louisiana State Children's Museum en het Begraafplaats Saint-Louis.

Gourmets die de voorkeur geven aan verse zeevruchten, moeten zeker naar de French Quarter gaan en daar specialiteiten proeven in populaire restaurants.

Voor een klein bedrag van geld kun je plezier krijgen. In hetzelfde deel van de stad bevindt zich het belangrijkste architecturale object van de stad - de begraafplaats Saint-Louis.

Over hoe het is ontstaan, hoor je veel heel verschillende verhalen waarin niet duidelijk is waar de waarheid is en waar de leugen. In de hoofdstraat van Orleans - Bourbon Street, zijn er allerlei winkels waar je originele souvenirs kunt kopen als aandenken aan je perfecte reis.

Het is de moeite waard een bezoek te brengen aan de prachtige dierentuin en een wandeling maken in Audubon Park om ten volle te genieten van de geweldige natuur van deze prachtige stad.