Topp 5 saker att göra i Portugal

Topp 5 saker att göra i Portugal

Ett land där du verkligen kan känna dig vid världens ände. Landet för festivaler, mässor och det bästa kaffet i Europa. Det här är Portugal, där du kan hitta gamla slott, imponerande parker, mysiga gator och rena stränder i Atlanten. Det finns många fantastiska saker i det här landet, men det finns sevärdheter som alla borde se.

Cristo Rey

För invånarna i Portugal är denna staty av stort historiskt värde. Den byggdes för att hedra Portugals räddning från deltagandet i andra världskriget.

Enligt många människor är det en mindre version av "Kristus Återlösaren" i Brasilien. Bygget utfördes från 1949 till 1959 helt på donationer från boende. Senare byggdes en park med bänkar vid foten, flera monument och souvenirbutiker uppfördes och en liten katolsk kyrka byggdes också. En hiss är inbyggd i en av de 4 kolumnerna, som tar dig till observationsdäcket för en nominell avgift. Härifrån kan du beundra hisnande vyer över Lissabon och floden Tejo.

Jeronimos kloster

Klostret byggdes i nästan 100 år, vilket redan väcker intresse för det. Hieronymitmunkar bodde här till 1834, men efter det upplöstes orden.

I dag huserar denna historiska byggnad arkeologiska och maritima museer. De upptar dock bara en liten del av byggnaden, så det är möjligt att vandra genom klostersalarna. Klostret, både invändigt och utvändigt, är dekorerat med stuckatur, skulpturer och målade glasfönster. Bredvid klostret ligger klostret - ett täckt galleri som ramar in trädgården. Om du börjar titta på varje detalj kanske du inte märker hur flera timmar flyger förbi.

Bom Jesus do Montes helgedom

Detta berömda arkitektoniska komplex består av en park, ett tempel och en trappa som leder dit. På trappan kan du hitta fontäner, av vilka några är tillägnade tro, hopp och kärlek.

Också på den finns skulpturer, vilket betyder de fem sinnena: hörsel, syn, lukt, smak och känsel. Allra i slutet, på torget, väntar turister på ännu en fontän och en staty av St. Longina.

Peneda Geres nationalpark

En enorm park som inte kan täckas helt på en dag. Här kan du hitta vattenfall och utsiktsplattformar och gamla byar.

Peneda-Gerês Park är en egen värld, fri från förorenande fabriker och bullriga vägar. En värld där fred och lugn råder, fåglarna sjunger och strömmar mumlar.

Aveiro stad

Denna stad kallas lilla Venedig på grund av det stora antalet vattenkanaler.

Men det är inte allt. Många byggnader byggdes i jugendstil, det finns till och med ett jugendmuseum. Här hittar du katedralen i San Domingo, museet i Aveiro med kulturellt betydelsefulla skulpturer och målningar, och den livliga stranden Costa Nova a>.

Självklart, det här är inte alla sevärdheterna i Portugal. Det finns många andra intressanta platser, som Azorerna eller Monte Tropical Garden. Men genom att besöka platserna som anges ovan kan du fördjupa dig i Portugals kultur och historia. Dessutom, om du har möjlighet att besöka en lokal festival bör du definitivt titta på detta evenemang. En laddning av positiva känslor tillhandahålls.