Top 5 dingen om te doen in Portugal

Top 5 dingen om te doen in Portugal

Een land waar je je echt aan het einde van de wereld kunt voelen. Het land van festivals, beurzen en de beste koffie van Europa. Dit is Portugal, waar je oude kastelen, indrukwekkende parken, gezellige straatjes en schone stranden van de Atlantische Oceaan kunt vinden. Er zijn veel verbazingwekkende dingen in dit land, maar er zijn bezienswaardigheden die iedereen zou moeten zien.

Cristo Rey

Voor de inwoners van Portugal is dit beeld van grote historische waarde. Het werd gebouwd ter ere van de redding van Portugal van deelname aan de Tweede Wereldoorlog.

Volgens veel mensen is het een kleinere versie van de "Christus de Verlosser" in Brazilië. De bouw werd van 1949 tot 1959 volledig uitgevoerd op donaties van bewoners. Later werd aan de voet een park met banken aangelegd, werden verschillende monumenten en souvenirwinkels opgericht en werd er ook een kleine katholieke kerk gebouwd. In een van de 4 kolommen is een lift ingebouwd, die u tegen een kleine vergoeding naar het observatiedek brengt. Vanaf hier kunt u genieten van een adembenemend uitzicht op Lissabon en de rivier de Taag.

Klooster van Jerónimos

Het klooster is bijna 100 jaar gebouwd, wat er nu al interesse in wekt. Hieronymietische monniken woonden hier tot 1834, maar daarna werd de orde opgeheven.

Tegenwoordig herbergt dit historische gebouw de archeologische en maritieme musea. Ze nemen echter maar een klein deel van het gebouw in beslag, dus het is mogelijk om door de kloosterzalen te dwalen. Het klooster is zowel van binnen als van buiten versierd met stucwerk, sculpturen en glas-in-loodramen. Naast het klooster is het klooster - een overdekte galerij die de tuin omlijst. Als je naar elk detail gaat kijken, valt het je misschien niet op hoe enkele uren voorbij vliegen.

Heiligdom van Bom Jesus do Monte

Dit beroemde architecturale complex bestaat uit een park, een tempel en een trap die ernaartoe leidt. Op de trappen vind je fonteinen, waarvan sommige gewijd zijn aan Geloof, Hoop en Liefde.

Ook staan ​​er sculpturen op, wat de vijf zintuigen betekent: horen, zien, ruiken, proeven en voelen. Helemaal aan het einde, op het plein, wachten toeristen op een andere fontein en een standbeeld van St. Longina.

Peneda Nationaal Park Geres

Een enorm park dat niet in 1 dag helemaal bedekt kan worden. Hier vindt u watervallen, uitkijkplatforms en oude dorpen.

Het Peneda-Gerês Park is een wereld op zich, vrij van vervuilende fabrieken en lawaaierige wegen. Een wereld waarin vrede en rust heerst, vogels zingen en stromen ruisen.

Aveiro stad

Deze stad wordt klein Venetië genoemd vanwege het grote aantal waterkanalen.

Maar dat is niet alles. Veel gebouwen zijn in Art Nouveau stijl gebouwd, er is zelfs een Art Nouveau Museum. Hier vindt u de kathedraal van San Domingo, het Museum van Aveiro met cultureel belangrijke sculpturen en schilderijen, en het levendige strand van Costa Nova a>.

Natuurlijk, dit zijn niet alle bezienswaardigheden van Portugal. Er zijn veel andere bezienswaardigheden, zoals de Azores of Monte Tropical Garden. Als u echter de hierboven genoemde plaatsen bezoekt, kunt u zich verdiepen in de cultuur en geschiedenis van Portugal. Daarnaast, als je de mogelijkheid hebt om een ​​lokaal festival te bezoeken, moet je zeker naar dit evenement kijken. Er wordt gezorgd voor positieve emoties.