Vad man kan se i Skottland

Vad man kan se i Skottland

Vid ordet "Skottland, dyker gamla slott upp, åkrar med fårflockar som betar på dem, Nessie sticker nyfiket ut sitt lilla huvud, ljudet av säckpipa hörs, smaken och lukten av den berömda skotska whiskyn känns. Allt detta är verkligen i Skottland.

Det mest intressanta slott i Skottland:

1. Balmoral är ett vackert slott med spetsiga torn, beläget i en pittoresk dalgång. Privatbostad för den engelska kungafamiljen.
2. Stirling - ett slott med en lång historia, beläget på toppen av en utdöd vulkan.
3. Glamis - ett mystiskt slott där det, enligt legenden, bor spöken.

4. Dunvegan - slottet som kom in på bio. Den berömda "Highlander" filmades i den.
5. Holyroodhuis - ett slott som blir färgglatt en gång om året. På Holi är det vanligt att strö över slottet och varandra med färgglada färger.
6. Dunnottar - ett pittoreskt slott beläget på en klippa ovanför en klippa.

Intressanta museer i Skottland

Kanske bara otaliga fält kan konkurrera med antalet slott i detta bergiga och frihetsälskande land. De odlar malt för den berömda skotska whiskyn. Denna dryck har blivit en riktig skatt i detta land, dess flytande guld. Det är så populärt i landet och världen att Whiskymuseet skapades här.

Det kommer inte bara erbjuda en provning av olika varianter av denna dryck, men också lära dig hur du använder den på rätt sätt. Först måste du bestämma vilken whisky: mjuk eller hård. Detta påverkar avsevärt smaken på drycken. Det är väldigt lätt att göra detta. Du måste hälla upp en liten mängd whisky i ett glas, prata lite med det och se vilken typ av "spår" den lämnar på glaset.

Om det finns få sådana "vägar" - whisky är hård, om det är många - drycken är mjuk och den är lättare och trevligare att dricka. Det finns ytterligare ett knep att använda - du måste först sniffa drinken med munnen öppen, sedan ta en klunk och hålla den på tungan i några sekunder och först sedan svälja den. Men det är inte allt. Därefter kan munnen inte öppnas i ytterligare fem sekunder. Med förbehåll för så enkla regler avslöjas den sanna smaken av den berömda drycken.

Skottland ger livfulla intryck inte bara till vuxna utan även till barn. Det största akvariet i Storbritannien är öppet för allmänheten, där du kan se hela sorten av livet under vattnet.

Och vilken glädje barn kommer till när de besöker Museum of Childhood . När allt kommer omkring, här kan du lägga gamla dockor i vaggor, ge dem en drink och mata dem från riktiga rätter, dock reducerad - docka - storlek. Tja, vilken pojke skulle vägra spela en gammal järnväg eller rida hästar som kom till oss från det avlägsna 1800-talet.

Och du kan komma bort från verkligheten i Museum of Illusions . Här känns det nästan som att David Copperfield och Harry Houdini rullade ihop sig. Det är trots allt på denna plats som alla världens illusionisters hemligheter och hemligheter avslöjas.

Loch Ness blev känd i början av 1900-talet efter publiceringen av ett mycket spännande foto. Du kan se något i den här suddiga, suddiga svartvita bilden. För det finns helt enkelt inget annat lämpligare ord. Sedan dess har den hetsiga debatten om Nessies existens – det var så varelsen som fångats på film dubbades – inte lagt sig. Eftersom de som personligen vill besöka den mest kända sjön i Skottland inte översätts. Spänningen kring denna varelse har nått en sådan kulmen att ett museum för Loch Ness-monstret till och med har öppnats här. Den berömda Nessie kan ses live i den, dock i 3D-glasögon.

Skottland kommer inte att bortse från fans av utomhusaktiviteter . Faktum är att i nationalparker (till exempel Cairngorms eller Loch Lomond och Trossachs) finns det en plats för vandring och ridning, cykelvägar, vandring och andra sommar- och vintersporter.

Ett besök i vackra, pittoreska Skottland kommer att lämna en bestående intryck och ge många levande intryck.