Wat te zien in Schotland

Bij het woord "Schotland", verschijnen oude kastelen, velden met kuddes schapen die erop grazen, Nessie die nieuwsgierig haar hoofdje uitsteekt, het geluid van doedelzakken, de smaak en geur van de beroemde Schotse whisky worden gevoeld. Dit alles is echt in Schotland.

De meest interessante kastelen in Schotland:

1. Balmoral is een prachtig kasteel met puntige torentjes, gelegen in een schilderachtige vallei. Privéwoning van de Engelse koninklijke familie.
2. Stirling - een kasteel met een lange geschiedenis, gelegen op de top van een uitgedoofde vulkaan.
3. Glamis - een mystiek kasteel waarin volgens de legende geesten leven.

4. Dunvegan - het kasteel dat de bioscoop binnenkwam. De beroemde "Highlander" werd erin gefilmd.
5. Holyroodhuis - een kasteel dat één keer per jaar kleurrijk wordt. Op Holi is het gebruikelijk om het kasteel en elkaar met kleurrijke verf te besprenkelen.
6. Dunnottar - een pittoresk kasteel gelegen op een steile klif boven een klif.

Interessante musea in Schotland

Misschien kunnen alleen talloze velden wedijveren met het aantal kastelen in dit bergachtige en vrijheidslievende land. Ze verbouwen mout voor de beroemde Schotse whisky. Deze drank is een echte schat van dit land geworden, het vloeibare goud. Het is zo populair in het land en de wereld dat het Whiskeymuseum hier is opgericht.

Het biedt niet alleen een proeverij van verschillende varianten van dit drankje, maar leer je ook hoe je het op de juiste manier gebruikt. Eerst moet je bepalen welke whisky: zacht of hard. Dit beïnvloedt de smaak van de drank aanzienlijk. Het is heel gemakkelijk om dit te doen. Je moet een kleine hoeveelheid whisky in een glas gieten, een beetje kletsen en kijken wat voor soort "sporen" het op het glas achterlaat.

Als er maar weinig van dergelijke "paden" zijn - de whisky is hard, als er veel zijn - de drank is zacht en het is gemakkelijker en aangenamer om te drinken. Er is nog een truc die je kunt gebruiken: je moet eerst met je mond open aan het drankje ruiken, dan een slok nemen en het een paar seconden op je tong houden en het dan pas doorslikken. Maar dat is niet alles. Daarna kan de mond nog vijf seconden niet worden geopend. Met zulke eenvoudige regels wordt de ware smaak van het beroemde drankje onthuld.

Schotland geeft niet alleen volwassenen, maar ook aan kinderen. Het grootste aquarium in het VK is open voor het publiek, waar je de hele variëteit kunt observeren van het onderwaterleven.

En waar kinderen blij van worden als ze het Museum of Childhood bezoeken. Hier kun je immers oude poppen in wiegen leggen, ze te drinken geven en ze voeden met echte schotels, echter verkleind - poppen - formaat. Welnu, welke jongen zou weigeren op een oude spoorweg te spelen of op paarden te rijden die uit de verre 19e eeuw naar ons toe kwamen.

En je kunt er even tussenuit werkelijkheid in het Museum of Illusions . Hier voel je je bijna alsof David Copperfield en Harry Houdini ineen zijn gerold. Het is tenslotte op deze plek dat de geheimen en geheimen van alle illusionisten van de wereld worden onthuld.

Loch Ness werd in het begin van de 20e eeuw beroemd na de publicatie van een zeer intrigerende foto. Je kunt iets zien in deze vage, wazige zwart-witopname. Omdat er gewoon geen ander geschikter woord is. Sindsdien is het verhitte debat over het bestaan ​​van Nessie - zo werd het op film vastgelegde wezen genoemd - niet geluwd. Omdat degenen die het beroemdste meer van Schotland persoonlijk willen bezoeken, niet worden vertaald. De opwinding rond dit wezen heeft zo'n climax bereikt dat hier zelfs een museum van het monster van Loch Ness is geopend. De beroemde Nessie is er echter live in te zien, met een 3D-bril.

Schotland zal fans van buitenactiviteiten niet negeren . Inderdaad, in nationale parken (bijvoorbeeld Cairngorms of Loch Lomond en Trossachs) is er een plek om te wandelen en paardrijden, fietspaden, trektochten en andere zomer- en wintersporten.

Een bezoek aan het prachtige, pittoreske Schotland zal een blijvende indruk en geven veel levendige indrukken.