Attracties in Miami

Miami is de belangrijkste badplaats van Amerika . De meest succesvolle zakenlieden en de rijkste kunstenaars komen hier. Het is gelegen in de staat Florida en omvat kleurrijke gebieden en buitenwijken.

De belangrijkste geografische attractie van deze plaats is bekend be Miami Beach - een resort dat is verbonden met het vasteland met behulp van Biscayne-dammen - de Golf van de Atlantische Oceaan. Hier, met een lengte van 11 kilometer, bevinden zich gouden stranden en zijn hoogbouw en hotels 'volwassen' geworden.

South Beach is een strand dat heeft gewonnen populariteit vanwege het schilderachtige landschap: de samensmelting van blauwe golven en fel zonlicht. In de XX eeuw. De zandige oriëntatiepunten van Miami Beach dreigden te verdwijnen omdat massale ontwikkeling ernstige bodemerosie veroorzaakte. Maar de situatie werd gered dankzij de technische troepen, die 10 miljoen kubieke meter zand op de "gewonde" kust goot.

Miami Beach heeft de duurste restaurants en exquise boetieks, en stilte komt bijna nooit voor op zijn grondgebied. Het hart van het resort is Ocean Drive, waarvan de belangrijkste natuurlijke attracties de in de wind wuivende palmbomen zijn. En de frisheid die uit de Atlantische Oceaan komt, koelt zelfs op de heetste dagen af.

Ocean Drive is de thuisbasis van kunst Deco hotels en snelle auto's. Populaire modellen en goed verzorgde jongens rusten hier. En de meest succesvolle ambtenaren en zakenlieden rusten op de zandstranden. In de cafés en restaurants van Ocean Drive kun je de meest exquise gerechten van alle keukens van de wereld proeven, maar het belangrijkste gastronomische hoogtepunt van deze plaatsen is Cubaanse koffie, erkend als de lekkerste ter wereld.

Op Biscayne Boulevard, in het hart van Miami, staat de beroemde Freedom Tower.

Het werd opgericht in 1925. Het kantoor van The Miami News, de belangrijkste stadskrant, was hier te vinden.

In de jaren 50. 20e eeuw werd de toren overgedragen aan de autoriteiten zodat de stad een plaats zou hebben om Cubaanse immigranten te huisvesten.

De toren dankt zijn naam aan het feit dat de Cubanen, die zich verstopten voor het Castro-regime, geloofden dat ze in staat waren om de langverwachte vrijheid in de Verenigde Staten te krijgen. Nu is er een bibliotheek met Cubaanse literatuur en een museum, waar je onder de exposities schilderijen, sculpturen, video's, foto's en voorbeelden van andere vormen van kunst kunt vinden. De aantrekkingskracht van Miami lijkt grotendeels op de stijl van de Spaanse Giralda, een toren in Sevilla. Daarom wordt haar stijl de Mediterrane Renaissance genoemd.

Miami is een stad die niet alle toeristen leuk zullen vinden. Dit deel van de Verenigde Staten is gunstig voor wie de voorkeur geeft aan luxe vakanties. Maar degenen die het zich kunnen veroorloven om in de atmosfeer van gouden straling te duiken, zijn hier altijd welkom.