Geheimen van het Roemeense parlement

De enige gebouwen op aarde die kunnen concurreren met het enorme project van Nicolae Ceausescu zijn alleen de Amerikaanse Cape Canaveral en de Piramide van Cheops! De indrukwekkende grootte van het Roemeense parlement leverde het de onderscheiding op van "het op één na grootste administratieve gebouw ter wereld" na het hoofdkwartier van het Amerikaanse ministerie van Defensie - het Pentagon.

Als onderdeel van het algehele herontwikkelingsproject van Boekarest, werd het gebouw de belichaming van de verbazingwekkende ambities van de regering. Het begon allemaal in de jaren 80, toen meer dan 7 vierkante kilometer van het oude centrum van de hoofdstad werd verwoest. Meer dan 40.000 mensen moesten het gebied verlaten voordat het gigantische bouwwerk werd opgericht. 19 Orthodoxe kerken, zes joodse synagogen en drie protestantse kerken moesten worden vernietigd. Het Vacaresti-klooster, het Brankovice-ziekenhuis, het Nationaal Archief, het Republikeinse Stadion en vele andere gebouwen stonden ooit op de plaats van het parlement.

Geheimen van de bouw van het Roemeense parlement

Meer dan 20.000 mensen stierven tijdens de bouw van het Roemeense parlement! De belangrijkste reden voor hun ongelukkige overlijden is het niet naleven van veiligheidseisen op de bouwplaats. En dat is niet alles! In plaats van geschoolde arbeiders werd de faciliteit gebouwd door Ceausescu's politieke tegenstanders en veroordeelde gevangenen.

Zoveel terwijl 700 architecten aan het ambitieuze project werkten, geleid door de jonge Anca Petrescu. Bouwploegen werkten de klok rond, in drie ploegen, zodat het gebouw sneller kon worden neergezet.

De legendes rondom de constructie vertellen over de verschrikkelijke nachten die de arbeiders van Roemenië moesten doorstaan. Veel aanwezigen waren getuige van onverklaarbare verschijnselen die het voor hen nog moeilijker maakten om in het gebouw te blijven. Hun verhalen vertellen over bewegende objecten, deuren die vanzelf open en dicht gaan, en vreemde geluiden die medewerkers angst aanjagen! Omwonenden geloofden dat dit allemaal een gevolg was van de voormalige plek. Vele jaren geleden was er een begraafplaats waar mensen met de pest werden begraven!

Roemeens parlement in cijfers

Het beroemde paleis, door de lokale bevolking het "Huis van het Volk" genoemd, steekt 270 meter boven de grond uit en de kelder beslaat een aanzienlijke oppervlakte van 66.000 vierkante meter. Het monumentale gebouw, opgetrokken in het centrale deel van de Roemeense hoofdstad, bestaat uit 9 bovengrondse en 9 ondergrondse verdiepingen met meer dan 1000 kamers.

Het project vereiste meer dan 1.000.000 kubieke meter marmer, 5.500 ton cement en ongeveer 7.000 ton van staal. Alleen al de tapijten die de enorme kamers bedekken, hebben een oppervlakte van meer dan 220.000 vierkante meter.

Hoewel dit gebouw tegenwoordig een van de belangrijkste toeristische attracties in Boekarest is, herinneren de lokale bevolking zich nog de donkere dagen van de bouw. Het grootste deel van de bevolking houdt niet eens van het Roemeense parlement! Hun negatieve houding ten opzichte van het gebouw werd veroorzaakt door een ongekende hongersnood die mensen moesten doorstaan ​​om het enorme gebouw het Grondwetsplein te laten versieren.

Vandaag, miljarden dollars later, het Roemeense parlementsgebouw is nog steeds incompleet.

De excentrieke leider heeft nooit de finale meegemaakt van het grandioze project dat generaties Roemenen tot honger en lijden gedoemd heeft.