Det rumænske parlaments hemmeligheder

Det rumænske parlaments hemmeligheder

De eneste bygninger på Jorden, der kan konkurrere med Nicolae Ceausescus enorme projekt, er kun den amerikanske Cape Canaveral og Cheops-pyramiden! Den imponerende størrelse af Romanian Parliament gav den prisen "den næststørste administrative bygning i verden" efter hovedkvarteret for det amerikanske forsvarsministerium - the Pentagon .

Som en del af det overordnede Bucharest ombygningsprojekt blev bygningen indbegrebet af regeringens forbløffende ambitioner. Det hele startede i 80'erne, hvor mere end 7 kvadratkilometer af hovedstadens gamle centrum blev ødelagt. Over 40.000 mennesker måtte forlade området, før den gigantiske struktur blev rejst. 19 ortodokse kirker, seks jødiske synagoger og tre protestantiske kirker skulle ødelægges. Vacaresti-klosteret, Brankovice-hospitalet, nationalarkivet, det republikanske stadion og mange andre bygninger stod engang på parlamentets område.

Hemmeligheder omkring opbygningen af ​​det rumænske parlament

Mere end 20.000 mennesker døde under opførelsen af ​​ Romanian Parliament ! Hovedårsagen til deres uheldige død er manglende overholdelse af sikkerhedskravene på byggepladsen. Og det er ikke alt! I stedet for faglærte arbejdere blev anlægget bygget af Ceausescus politiske modstandere og dømte fanger.

Så mange som 700 arkitekter arbejdede på det ambitiøse projekt, ledet af den unge Anca Petrescu . Byggeriet arbejdede i døgndrift i tre skift, så bygningen kunne rejses hurtigere.

Legenderne omkring byggeriet fortæller om de frygtelige nætter, som arbejderne i Romania  måtte udholde. Mange af de tilstedeværende var vidner til uforklarlige fænomener, der gjorde det endnu sværere for dem at blive i bygningen. Deres historier fortæller om bevægelige genstande, døre, der åbner og lukker af sig selv, og mærkelige lyde, der skræmmer medarbejdere! Lokale beboere mente, at alt dette var en konsekvens af det tidligere sted. For mange år siden var der en kirkegård, hvor de begravede folk med pesten!

Det rumænske parlament i tal

Det berømte palads, kaldet " House of the People " af lokalbefolkningen, hæver sig 270 meter over jorden, og dens kælder optager et betydeligt areal på 66.000 kvadratmeter. Den monumentale bygning, der er opført i den centrale del af den rumænske hovedstad, består af 9 overjordiske og 9 underjordiske niveauer, som huser mere end 1000 værelser.

Projektet krævede over 1.000.000 kubikmeter marmor, 5.500 tons cement og omkring 7.000 tons stål. Alene tæpperne, der dækker de enorme rum, når et areal på mere end 220.000 kvadratmeter.

Selv om denne bygning i dag er en af ​​de største turistattraktioner i Bukarest, husker de lokale stadig de mørke dage med dens opførelse. De fleste af befolkningen kan ikke engang lide det rumænske parlament! Deres negative holdning til bygningen var forårsaget af en hidtil uset hungersnød, som folk måtte udstå, for at den enorme bygning kunne dekorere Constitution Square .

I dag, milliarder af dollars senere, er den rumænske parlamentsbygning stadig ufuldstændig.

Den excentriske leder levede aldrig for at se finalen i det storslåede projekt, der dømte generationer af rumænere til sult og lidelse.