De berömda sevärdheterna i New York

New York. Säger man namnet på staden högt igen kan man se hur det i luften helt enkelt luktar frihet. En stad fri från fördomar. En stad upptagen bara sig själv. En stad som blir kär i sig själv vid första ögonkastet.

Frihetsgudinnan

Den allra första platsen som de flesta människor vill se för att besöka denna stad, den ojämförliga Frihetsgudinnan, vill se. Många såg henne i nästan alla filmer som spelades in i denna stad, men alla råkade inte se henne live. Det ligger på ön med samma namn, men det mest intressanta är att det presenterades för Amerika Frankrike.

Datumet som anges på tallriken i statyns hand, hade inte tid, och detta är dagen för antagandet av självständighetsförklaringen. Den installerades först 1886, och den tillverkades 1884 och transporterades i delar till Amerika. Dess höjd når 93 meter, och vikten är cirka 125 ton. För att gå upp, för att gå igenom ett stort antal trappsteg eller använda hissen.

Inuti finns ett museum, som är öppen för besökare helt gratis. Entrén är också gratis, det enda de tar åt dig åt dig är bara en ånga som hjälper dig att komma till ön.

New Yorks sevärdheter

I New York finns det bara platser som bör besökas, en av dessa är Manhattan. Området som är mättat med liv erbjuder dig att ta en promenad i en känd Broadway, gå till museer och besöka den legendariska Central Park. När allt kommer omkring kan du känna dig som en stjärna, bara sitta på den centrala gräsmattan i parken, för alla vet att många populära filmer och serier spelades in här.

Titta på Belveder-slottet och en damm med sköldpaddor, som ligger bredvid slottet. Går vidare för att besöka Shakespeares trädgård, eftersom det är känt att han själv planterade ett träd 1602. Efter att ha gått längs gränderna, i skuggan av planterade träd, kan du koppla av bredvid reservoaren Jacqueline Kennedy Onassis.

Också i centralparken kan du besöka djurparken, teatern och olika kaféer och restauranger.

Bron, som förbinder Manhattan och Brooklyn, är en av turisternas populära attraktioner över East River. Längden är ca 1800 meter. När du går längs bron kan du njuta av en elegant utsikt över staden, som är öppen för resenärer och lokala invånare.

För sportälskare rekommenderas det att besöka en av de mest kända arenorna iMedison-Square Garden. Förutom sportevenemang äger ofta andra uppträdanden, såsom konserter med kända grupper, politisk debatt och många andra rum.

Självklart vet alla om tragedin som inträffade här 2001. Och för att komma i kontakt med historien, du måste titta på 9/11-minnesmärket, baserat på platsen för skyskrapor som utsattes för luftangrepp. Nu finns det pooler med vattenfall, ett museum ligger i närheten.

I New York finns ett stort antal attraktioner som helt enkelt inte kan kringgås på en dag. Men det är nödvändigt att besöka denna vackra stad för att förstå dess historia, för att genomsyra livsstilen och andas en klunk av frihet som han erbjuder.