Miami är ett stjärnklart paradis

På kusten av Atlanten i Florida finns en annan semesterort, det finansiella och kommersiella centrumet i USAs - staden Miami. Den bästa tiden att koppla av på denna underbara plats är från november till april. Sedan juni har bostadspriserna halverats, men under denna period är Miamiområdet utsatt för kraftiga regn och orkaner. Miami är en stad med lugna och fridfulla gator, mild sol, glest befolkade sandstränder.

Denna metropol, som New York och Los Angeles, består av många städer och distrikt. Miami Beach blev den mest kända semesterorten. Denna förort ligger på en ö, vid havet, som är skild från staden Miami av Biscaynebukten. Det finns inte mycket underhållning på resorten, men du kan gå runt i dyra butiker. Nattklubbar, historiska byggnader, stränder och butiker har gjort Miami Beach-området till en av de mest populära platserna i världen. De dyraste hotellen ligger på huvudgatan i staden, Collins Avenue.

Det finns många kaféer med kinesisk mat i Miami. Men lokalbefolkningen föredrar sin favorit snabbmat. Lunch för två utan alkohol kommer att kosta en rejäl summa, cirka 200 dollar. Förutom shopping i Miami är det värt att besöka den tropiska botaniska trädgården, akvariet och titta på en show med delfiner, sköldpaddor, sjölejon; Miami Zoo, som är en av de största i USA; Butterfly World Park, där mer än fem tusen vackra varelser fladdrar; djungeln av aporna och djungeln av papegojor. Dessutom är alla representanter för djurvärlden som samlas i dessa parker i förhållanden nära naturliga. Staden Miami och dess omgivningar ligger mellan Biscayne Bay och Everglades National Park.

Detta naturreservat är ett enormt territorium av 557 tusen hektar med träsk, floder och sjöar, små landområden och sällsynta representanter för flora och fauna. Under dessa förhållanden mår ett stort antal sällsynta fågelarter (röd häger, skallig örn, pelikan, flamingo, etc.) och till och med alligatorer bra. Och de rör sig och genomför utflykter runt i parken på airboats. Art Deco-distriktet väcker uppmärksamhet, där små jugendbyggnader byggdes på 20-talet. Nu anses dessa byggnader vara nationella monument, och området i sig är känt för många nattklubbar och kaféer.

1916, ett vackert palats i Italiensk renässansstil byggdes i Miami - Villa "Vizcaya". Detta är också konstmuseet, i 70 rum av vilka det finns konstverk från hela världen. För barn kommer ett besök på Barnens utbildningsmuseum att vara intressant, spännande och imponerande. Cirka 400 tusen människor bor i Miami, av vilka 70% är latinamerikaner (mestadels kubaner), 19,2% är afroamerikaner, resten är representanter för andra folk, inklusive ryssar. Intressant nog anger endast 25,45% av befolkningen engelska som sitt modersmål, för 66,75% spanska är deras modersmål. Stadens skönhet och handlingsfrihet i mitten av 90-talet lockade stjärnorna i den ryska showbranschen till Miami.

Nu spenderar hela den ryska beau monde tid där, och en del betraktar denna plats som sitt hem. Och det är inte förvånande, eftersom de inte bor i hyresrätter, utan i sina egna lägenheter. Staden Miami är hem för många utländska kändisar, och medborgarnas främsta favorit är Enrique Iglesias. Det ska sägas att Miami 2008, enligt den amerikanska tidningen Forbes, belönades med titeln "den renaste staden i Amerika". 2012 kallade samma tidning Miami för "den eländigaste staden i USA att bo i" trots rikedom och lyx.

Denna titel förklaras av det faktum att staden har en av de högsta andelen korruption och social stratifiering. Detta faktum är dock osannolikt att avskräcka någon, åtminstone staden Miami har varit och förblir ett paradis för "fetta plånböcker" och en dröm för många andra.

Miami biluthyrning