Famous places to visit in New Orleans: <a href="https://en.wikipedia.org/wiki/French_Quarter">Franska kvarteret</a>, <a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Jackson_Square_(New_Orleans)">Jackson Square</a>, <a href="https://en.wikipedia.org/wiki/St._Louis_Cathedral_(New_Orleans)">Saint Louis Cathedral</a>, <a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Garden_District,_New_Orleans">Garden District</a>, <a href="https://en.wikipedia.org/wiki/National_World_War_II_Museum">National World War II Museum</a>, <a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Mardi_Gras">Mardi Gras</a>.

New Orleans är en stad med en rik historia och kultur, vilket innebär att den har några otroliga destinationer. Oavsett om du letar efter museer eller nöjesparker, kommer den här listan att hjälpa dig att hitta de bästa platserna att besöka i New Orleans.

Flyg till någon av New Orleans två flygplatser

För att komma till New Orleans kan du boka flygbiljetter online till New Orleans. Staden New Orleans har två flygplatser: Louis Armstrong New Orleans International Airport och Lakefront Airport. Louis Armstrong är den större och mer populära av de två, men den ligger 15 miles från centrala New Orleans i Kenner, LA (en förort). Lakefront ligger närmare centrum, bara 5 miles bort.

Vue Orleans Observatory

Beläget längst upp på en byggnad i Central Business District, erbjuder detta observatorium besökare en 360-graders vy över New Orleans. Observatoriet är öppet varje dag förutom måndag och är stängt vid dåligt väder.

  • Öppettider: dagligen 10.00 till 22.00 (sista inträde kl 21.30)
  • Entrépris: $10 för vuxna, $5 för barn i åldrarna 3-11 år;
  • gratis för barn under 3 år i sällskap med en vuxen.

Studio Be

Studio Be är ett konstcenter som ligger i New Orleans. Organisationen erbjuder kurser, workshops och utställningar som stödjer lokala konstnärer samt odlar en kreativ anda hos stadens invånare. I dess galleri visas nya utställningar varje månad med några av de bästa samtida konstverken från hela världen.

Konstkurser: Studio Be erbjuder kurser för alla åldrar - från små barn till vuxna - inom allt från teckning och målning till skulptering av lera eller metallarbete. De erbjuder även specialiserade workshops om ämnen som hur man använder akvarellfärger eller designar dina egna fonter på din dator! Om du är intresserad av att lära dig mer om något av dessa ämnen men är osäker på var du ska börja, är det definitivt rätt ställe för dig!

Galleriutrymme: Utöver att kunna dra nytta av alla dessa utbildningsmöjligheter på Studio Be finns det också ett utställningsprogram som visar verk av lokala konstnärer som bor i närheten (eller även längre bort). Dessa utställningar ändras varje månad, så det kommer alltid att finnas något nytt som kommer snart! Det spelar ingen roll om någon vill ha något enkelt som porträttritningar gjorda för hand med material som kolstänger jämfört med något mer komplicerat som oljemålningar som görs på stora dukar, för allting visas framträdande i hela detta utrymme så att besökarna enkelt kan se dem utan att ha svårt att hitta något specifikt.

Crescent Park

Crescent Park är en park i New Orleans, Louisiana. Den ligger vid floden Mississippi och i stadsdelen Bywater. Parken har en lekplats och en basketplan, samt gott om grönområden för picknick eller spel med vänner.

Crescent Park erbjuder också utsikt över centrala New Orleans över floden, vilket gör det till en idealisk plats för solnedgångar eller stjärnskådning under klara nätter!

New Orleans School of Cooking

New Orleans School of Cooking är en matlagningskola som erbjuder kurser i fransk, kreolsk och sydlig matlagning. Skolan grundades 1978 av Margie Fleitman. Kurser hålls på kvällar och helger, vissaundervisas av lokala kockar medan andra presenterar kockar från hela världen.

New Orleans School of Cooking erbjuder klasser för vuxna samt för barn mellan 7-12 år gamla (junior chef-programmet). Kurserna inkluderar praktisk instruktion i grundläggande kökskunskaper såsom knivarbete, hackning och skalning av grönsaker, tillagning av såser och buljonger från grunden, tillredning av bakverk från grunden (inklusive smördeg), bakning av bröd hemma med hantverksmjöl tillverkat av lokalt odlade spannmål som spelt eller fullkornsmjöl från kaliforniska gårdar.

New Orleans Museum of Art

New Orleans museum för konst är ett av stadens mest populära museer, och med all rätt. Med över 30 000 föremål i sin samling och en skulpturträdgård som visar både tillfälliga utställningar och permanenta verk som"Woman with Fan"av Auguste Rodin, är det lätt att förstå varför detta museum lockar så många besökare varje år.

NOMA är också värd för evenemang som konserter och föreläsningar - och har till och med en kafeteria där du kan äta lunch eller middag innan du utforskar deras gallerier!

Carousel Gardens Amusement Park

Carousel Gardens nöjespark är en liten nöjespark som ligger i New Orleans, Louisiana. Den öppnades år 1926 och ägdes av staden New Orleans fram till att den privatiserades 1996. Parken inkluderar flera åkattraktioner som berg-och-dalbanor, pariserhjul, karuseller och attraktioner för barn.

Steamboat Natchez

Steamboat Natchez är en ångbåt som byggdes år 1927. Den är den sista flytande ångbåten med paddelhjul i USA och är belägen vid Port of New Orleans. Öppet för besökare året runt, erbjuder Steamboat Natchez dagliga kryssningar på sin Mississippiflods rutt mellan april och november (vid väderförhållanden).

Ångbåten har restaurerats vackert - du kan se alla möjliga detaljer om hur den skulle ha sett ut när den först togs i bruk. Det finns också några roliga aktiviteter för barn ombord: de kan klä ut sig som sjömän eller låtsas att de seglar nerför floden med ett interaktivt spel som kallas"Captain's Quarters".

Louis Armstrong Park

Louis Armstrong Park är en allmän park i Tremé-området i New Orleans, Louisiana, USA. Parken är uppkallad efter jazzmusikern Louis"Satchmo"Armstrong, som bodde nära parken mellan 1928 och 1971.

Parkens främsta drag är Congo Square, en öppen plats där slavar tilläts samlas på söndagar och helgdagar (när de inte arbetade) från och med 1738. Det var här som slaviserade afrikaner framförde sin egen musik och dans, vilket påverkade senare stilar som ragtime och jazz.

Southern Food & Beverage Museum

The Southern Food & Beverage Museum är ett icke-vinstdrivande museum som är dedikerat till att bevara historien om mat och dryck i New Orleans. Beläget i French Quarter är det enkelt att besöka detta museum under din vistelse på något av våra hotell i New Orleans' French Quarter eller Central Business District (CBD).

Det Southern Food & Beverage Museum arrangerar roterande utställningar som visar olika aspekter av Louisianas kökshistoria, från dess ursprung hos ursprungsbefolkningen till dagens moderna innovationer som beignets och praliner. Du kan lära dig om hur recept har förts ned genom generationer eller upptäcka hur vissa ingredienser har kommit till användning - och om du har tur nog att besöka under Mardi Gras-säsongen kommer det förmodligen att vara några festligheter på gång! Förutom att lära sig om Louisianas kök genom sina permanenta utställningar och tillfälliga utställningar kan besökare också njuta av provningar i museumscafét där de serverar upp några läckra rätter gjorda med lokala ingredienser.

New Orleans är en vacker stad, med många platser att utforska. Vi hoppas att du har njutit av vår lista över favoritplatser i New Orleans! Om du vill lära dig mer om staden kan du hyra en lokalt kunnig guide för de bästa utflykterna i New Orleans.