Beroemde plaatsen om te bezoeken in New Orleans

New Orleans is een stad met een rijke geschiedenis en cultuur, wat betekent dat het thuis is voor een aantal ongelooflijke bestemmingen. Of je nu op zoek bent naar musea of pretparken, deze lijst zal je helpen om de beste plaatsen om te bezoeken in New Orleans te vinden.

Vlieg naar een van de twee luchthavens in New Orleans

Om in New Orleans te komen, kun je online vliegtickets naar New Orleans boeken. De stad New Orleans heeft twee luchthavens: de Louis Armstrong New Orleans International Airport en Lakefront Airport. Louis Armstrong is de grotere en meer populaire van de twee, maar het ligt op 15 mijl afstand van het centrum van New Orleans in Kenner, LA (een buitenwijk). Lakefront ligt dichter bij het centrum, op slechts 5 mijl afstand.

Vue Orleans Observatory

Gelegen bovenop een gebouw in het Central Business District, biedt deze observatiepost bezoekers een 360-graden uitzicht over New Orleans. De observatiepost is elke dag geopend behalve op maandag en is gesloten bij slecht weer.

  • Openingstijden: dagelijks van 10.00 uur tot 22.00 uur (laatste toegang om 21.30 uur)
  • Toegangsprijs: $10 voor volwassenen, $5 voor kinderen van 3-11 jaar oud;
  • gratis voor kinderen onder de 3 jaar oud onder begeleiding van een volwassene.

Studio Be

Studio Be is een gemeenschapskunstcentrum in New Orleans. De organisatie biedt lessen, workshops en tentoonstellingen die lokale kunstenaars ondersteunen en een creatieve geest inwoners van de stad cultiveren. De galerieruimte organiseert elke maand nieuwe tentoonstellingen met enkele van de beste hedendaagse kunst uit de hele wereld.

Kunstlessen: Studio Be biedt lessen voor alle leeftijden - van peuters tot volwassenen - in alles, van tekenen en schilderen tot het boetseren van klei of metaalbewerking. Ze bieden ook gespecialiseerde workshops over onderwerpen zoals het gebruik van aquarellen of het ontwerpen van je eigen lettertypen op je computer! Als je meer wilt weten over een van deze onderwerpen maar niet zeker weet waar te beginnen, dan is dit zeker de plek voor jou!

Galerieruimte: Naast het kunnen profiteren van al deze educatieve mogelijkheden bij Studio Be, is er ook een tentoonstellingsprogramma met werk van lokale kunstenaars die in de buurt wonen (of zelfs verder weg). Deze tentoonstellingen veranderen elke maand, dus er zal altijd binnenkort iets nieuws komen! Het maakt niet uit of iemand iets eenvoudigs wil, zoals portrettekeningen met de hand gemaakt met materialen zoals houtskoolstokjes, of iets ingewikkelder zoals olieverfschilderijen op grote doeken, want alles wordt prominent tentoongesteld in deze ruimte, zodat bezoekers ze gemakkelijk kunnen zien zonder problemen te hebben met het vinden van iets specifieks.

Crescent Park

Crescent Park is een park in New Orleans, Louisiana. Het ligt aan de rivier de Mississippi en in de buurt Bywater. Het park heeft een speeltuin en een basketbalveld, evenals veel groene ruimte voor picknicks of spelletjes met vrienden.

Crescent Park biedt ook uitzicht op het centrum van New Orleans aan de overkant van de rivier, waardoor het een ideale plek is voor zonsondergangen of sterren kijken op heldere nachten!

New Orleans School of Cooking

New Orleans School of Cooking is een kookschool die lessen aanbiedt in Frans, Creools en Zuidelijke keuken. De school werd opgericht in 1978 door Margie Fleitman. De lessen worden 's avonds en in het weekend gegeven; sommige worden gegeven door lokale chef-koks, terwijl andere gastchefs uit de hele wereld bevatten.

The New Orleans School of Cooking biedt lessen aan voor zowel volwassenen als kinderen van 7-12 jaar oud (junior chef-programma). De lessen omvatten praktische instructies in basiskeukenvaardigheden zoals het werken met een mes, groenten hakken en schillen, sauzen en bouillons maken vanaf nul, gebak maken vanaf nul (inclusief bladerdeeg), thuis brood bakken met ambachtelijke bloem gemaakt van lokaal geteelde granen zoals spelt of volkorenmeel van boerderijen in Californië.

New Orleans Museum of Art

Het New Orleans Museum of Art is een van de meest populaire musea van de stad, en dat is niet voor niets. Met meer dan 30.000 werken in de collectie en een beeldentuin die tijdelijke tentoonstellingen en permanente stukken zoals de"Vrouw met waaier"van Auguste Rodin organiseert, is het gemakkelijk te begrijpen waarom dit museum zoveel bezoekers per jaar trekt.

Het NOMA organiseert ook evenementen zoals concerten en lezingen - en heeft zelfs een café waar je lunch of diner kunt krijgen voordat je hun galerijen gaat verkennen!

Carousel Gardens Amusement Park

Carousel Gardens Amusement Park is een klein attractiepark in New Orleans, Louisiana. Het werd geopend in 1926 en was eigendom van de stad New Orleans totdat het in 1996 geprivatiseerd werd. Het park heeft verschillende attracties, waaronder achtbanen, reuzenraderen, carrousels en kinderattracties.

Steamboat Natchez

Steamboat Natchez is een stoomboot die gebouwd is in 1927. Het is de laatste drijvende wielschipstoomboot in de Verenigde Staten en bevindt zich in de Haven van New Orleans. Het hele jaar door open voor bezoekers, biedt de Steamboat Natchez dagelijkse cruises aan op haar Mississippi River route tussen april en november (afhankelijk van het weer).

Het schip zelf is prachtig gerestaureerd - je kunt allerlei details zien over hoe het eruit zou hebben gezien toen het voor het eerst uit het droogdok kwam. Er zijn ook leuke activiteiten voor kinderen aan boord: ze kunnen zich verkleden als zeelieden of doen alsof ze met een interactief spel genaamd"Captain's Quarters"stroomafwaarts varen.

Louis Armstrong Park

Louis Armstrong Park is een openbaar park in de Tremé-wijk van New Orleans, Louisiana, Verenigde Staten. Het park is vernoemd naar jazzmuzikant Louis"Satchmo"Armstrong, die van 1928 tot 1971 vlakbij woonde.

De meest opvallende eigenschap van het park is Congo Square, een open ruimte waar slaven zich op zondagen en feestdagen (wanneer ze niet werkten) mochten verzamelen vanaf ongeveer 1738. Het was hier dat tot slaaf gemaakte Afrikanen hun eigen muziek- en danstradities opvoerden, die latere stijlen zoals ragtime en jazz hebben beïnvloed.

Southern Food & Beverage Museum

Het Southern Food & Beverage Museum is een non-profit museum dat gewijd is aan het behouden van de geschiedenis van voedsel en drank in New Orleans. Gelegen in de French Quarter, is het gemakkelijk om dit museum te bezoeken tijdens uw verblijf in een van onze hotels in New Orleans' French Quarter of Central Business District (CBD).

Het Southern Food & Beverage Museum organiseert wisselende tentoonstellingen die verschillende aspecten van de geschiedenis van de Louisiana-keuken laten zien, van zijn Indiaanse wortels tot moderne innovaties zoals beignets en pralines. U kunt leren hoe recepten van generatie op generatie worden doorgegeven, of ontdekken hoe bepaalde ingrediënten in gebruik zijn gekomen - en als u geluk hebt om tijdens het Mardi Gras-seizoen te bezoeken, zullen er waarschijnlijk feestelijkheden gaande zijn! Naast het leren over de Louisiana-keuken via permanente displays en tijdelijke tentoonstellingen, kunnen bezoekers ook genieten van proeverijen in de cafetaria van het museum, waar ze heerlijke gerechten serveren die zijn gemaakt met lokale ingrediënten.

New Orleans is een prachtige stad, met veel plaatsen om te verkennen. We hopen dat u genoten heeft van onze lijst met favoriete plaatsen in New Orleans! Als u meer wilt weten over de stad, kunt u een lokale gids inhuren voor de beste excursies in New Orleans.

Het Southern Food & Beverage Museum is een non-profit museum dat gewijd is aan het bewaren van de geschiedenis van eten en drinken in New Orleans. Het museum is gelegen in het French Quarter en is gemakkelijk te bezoeken tijdens uw verblijf in een van onze hotels in het Franse Kwartier of het Centrale Zakendistrict (CBD) van New Orleans.

Het Southern Food & Beverage Museum organiseert wisselende tentoonstellingen die verschillende aspecten van de culinaire geschiedenis van Louisiana belichten, van de oorsprong bij de inheemse Amerikanen tot de moderne innovaties van vandaag, zoals beignets en pralines. U kunt leren hoe recepten van generatie op generatie zijn doorgegeven of ontdekken hoe bepaalde ingrediënten in gebruik zijn gekomen. Als u het geluk heeft om tijdens het Mardi Gras-seizoen te bezoeken, zullen er waarschijnlijk ook festiviteiten plaatsvinden! Naast het leren over de Louisianaanse keuken via de permanente tentoonstellingen en tijdelijke exposities, kunnen bezoekers ook genieten van proeverijen in het café van het museum, waar heerlijke gerechten worden geserveerd met lokale ingrediënten.

New Orleans is een prachtige stad met veel plekken om te verkennen. We hopen dat u heeft genoten van onze lijst met favoriete plekken in New Orleans! Als u meer wilt weten over de stad, huur dan een lokale gids voor de beste excursies in New Orleans.