Kongelig Stockholm: Udforskning af paladser, slotte og kongelige residenser

Kendt som Nordens Venedig, Stockholm er kendt for sin fantastiske arkitektur, levende kultur, rige historie og smukke vandveje. Udover sin charme er denne hovedstad i Sverige stolt af sine kongelige boliger, udsøgte paladser og imponerende fæstninger, der symboliserer landets storslåede fortid. Lad os begive os ud på en kongelig udforskning af nogle af Stockholms majestætiske seværdigheder.

Det Kongelige Slot - Kungliga Slottet

Det Kongelige Slot eller Kungliga Slottet er et vigtigt højdepunkt på enhver kongelig tur i Stockholm. Beliggende i Gamla Stan, er det et symbol på Sveriges monarki og befinder sig på den smukke ø Stadsholmen. Som et af Europas største slotte indeholder det over 600 værelser, der viser enestående barokarkitektur.

Besøg de Reception Rooms inden i slottet, et udstillingsvindue for ægte svensk håndværk og rigelig plads til kongelige banketter, receptioner og statsanliggender. Gå ikke glip af Tre Kronor Museum, der bevarer resterne af det gamle slot, der blev ødelagt af brand i det 17. århundrede. Det Kongelige Arsenal huser landets uvurderlige samling af våben, rustninger og kongelige dragter. Til sidst kan du opleve et ekstra strejf af kongelig glans ved at overvære vagtskiftet udført af de kongelige vagter.

Få en guidet tur for at virkelig værdsætte Det Kongelige Slot og dets pragt. Du kan booke udflugter i Stockholm her.

Drottningholm Slot - Drottningholms Slott

Endnu en must-visit kongelig attraktion er det UNESCO Verdensarv-sted, Drottningholms Slot. Det er det bedst bevarede kongelige slot bygget i 1600-tallet i Sverige og er et perfekt eksempel på en nordisk europæisk kongelig residens.

Drottningholms Slotsteater, der kan dateres tilbage til det 18. århundrede, er et af de få bevarede træteatre i verden. Kinesisk Pavillon, et skønt mix af orientalsk arkitektur midt i det nordlige baroklandskab, er også et besøg værd. Gå ikke glip af en afslappet spadseretur i Drottningholms Slotspark med smukt vedligeholdte græsplæner og haver.

Fordyb dig i Stockholms kongelige fortid ved at udforske Drottningholms Slot. Du kan udforske slottet og andre seværdigheder i Stockholm ved at bruge dette link.

Skytteholm Gods

Begiv dig uden for Stockholms hjerte og find den maleriske Skytteholm Gods, beliggende i et imponerende landskab af parker, haver og vand. Bygget i det 17. århundrede afspejler det den imponerende design af svenske herregårde med sin karakteristiske blege gule facade.

Godset er omgivet af naturområder perfekte til vandreture, svømning, fiskeri og andre udendørs aktiviteter. Inden for godset kan du opleve den kongelige historie i hvert hjørne og smage på Sveriges kulinariske arv på deres restaurant.

For at komme hertil kan det være nødvendigt at leje en bil i Stockholm, hvilket nemt kan gøres her.

Gripsholms Slot - Gripsholms Slott

Ligger i byen Mariefred er Gripsholm Castle endnu et imponerende historisk slot, der fortjener et besøg. Bygget af Kong Gustav Vasa i 1537, udstiller det skandinavisk renæssancearkitektur på sit fineste.

Slottet huser en imponerende samling af portrætter kaldet National Portrait Gallery, der viser berømte svenske personligheder fra det 16. århundrede og op til i dag. Interiøret viser overdådige møbler, værdifulde tekstiler og forseglede dekorationer, der repræsenterer kongelig smag og stil fra flere århundreder.

Det tager normalt en time at komme til Gripsholm Castle fra Stockholm i bil. Det er en perfekt dagstur, når du udforsker Stockholms kongelige fortid.

Stockholm Cathedral - Storkyrkan

Afslutning af din kongelige udforskning er ikke fuldendt uden et besøg i den ældste kirke i Gamla Stan, Stockholm Cathedral, også kendt som Storkyrkan. Selvom det ikke er et palads eller et slot, har det lige stor betydning, da det har været stedet for kroninger, kongelige bryllupper og dåb.

Indenfor kan du beundre den fantastiske skulptur af Sankt Georg og Dragen, skabt af Bernt Notke, en gotisk træstatue, der skildrer den populære middelalderlegende.

Med sin unikke historie og religiøse betydning tilføjer Stockholm Cathedral en ekstra dimension til din kongelige rejse i Stockholm.

Ved at deltage i den kongelige tur i Stockholm får du et unikt indblik i nationens historiske pragt og rigdom. Så når du planlægger din næste eventyr, så husk at Royal Stockholm illustrerer ikke kun konger og dronningers rigdom, men også nationens kulturelle arv.

Beliggende i byen Mariefred er Gripsholm Slot endnu et imponerende historisk slot, der fortjener et besøg. Bygget af Kong Gustav Vasa i 1537, udviser det skandinavisk renæssancearkitektur på sit fineste.

Slottet huser en imponerende samling portrætter kaldet National Portrait Gallery, der viser berømte svenske personligheder fra det 16. århundrede op til i dag. Interiøret viser overdådige møbler, værdifulde tekstiler og udsmykninger, der repræsenterer den kongelige smag og stil fra adskillige århundreder.

Det tager normalt en time at køre til Gripsholm Slot fra Stockholm. Det er det perfekte rejsemål for en dagsudflugt, når man udforsker Stockholms kongelige fortid.

Stockholms Domkirke - Storkyrkan

En rundtur i den kongelige udforskning er ikke komplet uden et besøg i den ældste kirke i Gamla Stan, Stockholms Domkirke, også kendt som Storkyrkan. Selvom det ikke er et slot eller en borg, har det samme betydning, da det har været stedet for kroninger, kongelige bryllupper og dåb.

Indenfor kan du beundre den storslåede skulptur af St. George og Dragen, skabt af Bernt Notke, en gotisk træstatue, der skildrer den populære middelalderlige legende.

Med sin distinkte historie og religiøse betydning tilføjer Stockholms Domkirke en ekstra dimension til din kongelige rejse i Stockholm.

At deltage i den kongelige tur i Stockholm giver et unikt indblik i nationens historie af herlighed og rigdom. Så når du planlægger din næste eventyr, så husk, at det kongelige Stockholm illustrerer ikke kun konger og dronningers rigdom, men også nationens kulturelle arv.

Beliggende i byen Mariefred er Gripsholm Slot endnu et imponerende historisk slot, der fortjener et besøg. Bygget af Kong Gustav Vasa i 1537, udstiller det skandinavisk renæssancearkitektur på sit fineste.

Slottet huser en imponerende samling af portrætter kaldet The National Portrait Gallery, der viser berømte svenske personligheder fra det 16. århundrede og op til i dag. Interiøret viser overdådig møblering, værdifulde tekstiler og storslåede dekorationer, der repræsenterer kongelig smag og stil fra flere århundreder.

Det tager normalt en time at komme til Gripsholm Slot fra Stockholm i bil. Det er et perfekt udflugtsmål til en dag, når man udforsker Stockholms kongelige fortid.

Stockholms Domkirke - Storkyrkan

En kongelig udforskning er ikke fuldendt uden et besøg i den ældste kirke i Gamla Stan, Stockholms Domkirke, også kendt som Storkyrkan. Selvom det ikke er et palads eller slot, har det lige stor betydning, da det har været stedet for kroninger, kongelige bryllupper og dåb.

Indenfor kan du beundre den fantastiske skulptur af Sankt Georg og Dragen, lavet af Bernt Notke, en gotisk træskulptur, der skildrer den populære middelalderlige legende.

Stockholms Domkirke tilføjer med sin distinkte historie og religiøse betydning en ekstra dimension til din kongelige rejse i Stockholm.

At deltage i den kongelige tur i Stockholm giver et unikt indblik i nationens historiske storhed og rigdom. Så når du planlægger din næste eventyr, så husk, at Kongelige Stockholm ikke kun illustrerer konger og dronningers rigdom, men også nationens kulturelle arv.

Beliggende i byen Mariefred er Gripsholm Slot endnu et imponerende historisk slot, der fortjener et besøg. Bygget af kong Gustav Vasa i 1537 udstiller det skandinavisk renæssancearkitektur på sit fineste.

Slottet huser en imponerende samling af portrætter kaldet The National Portrait Gallery, der viser berømte svenske personligheder fra det 16. århundrede op til i dag. Interiøret viser overdådige møbler, værdifulde tekstiler og prangende dekorationer, der repræsenterer den kongelige smag og stil gennem flere århundreder.

Det tager normalt en time med bil at komme til Gripsholm Slot fra Stockholm. Det er et perfekt udflugtsmål, når man udforsker Stockholms kongelige fortid.

Stockholm Domkirke - Storkyrkan

Afslutning af dit kongelige eventyr er ikke fuldendt uden et besøg i Gamla Stans ældste kirke, Stockholm Domkirke, også kendt som Storkyrkan. Selvom det ikke er et palads eller slot, har det lige stor betydning, da det har været stedet for kroninger, kongelige bryllupper og dåb.

Inde kan du beundre den magtfulde skulptur af St. George og dragen, lavet af Bernt Notke, en gotisk træskulptur, der skildrer den populære middelalderlegende.

Med sin distinkte historie og religiøse betydning tilbyder Stockholm Domkirke en ekstra dimension til din kongelige rejse i Stockholm.

At deltage i den kongelige tur i Stockholm giver et unikt indblik i rigdommen og rigdommen af nationens historie. Så når du planlægger din næste eventyr, husk at Kongelige Stockholm illustrerer ikke kun konger og dronningers rigdom, men også nationens kulturelle arv.

Beliggende i byen Mariefred, er Gripsholm Slot endnu et fantastisk historisk slot, der fortjener et besøg. Bygget af Kong Gustav Vasa i 1537, udstiller det skandinavisk renæssancearkitektur på sit fineste.

Slottet huser en imponerende samling af portrætter kaldet The National Portrait Gallery, der viser berømte svenske personligheder fra det 16. århundrede og op til i dag. Interiøret viser overdådigt møblement, værdifulde tekstiler og udsmykkede dekorationer, der repræsenterer kongelig smag og stil gennem flere århundreder.

Det tager normalt en time at komme til Gripsholm Slot fra Stockholm i bil. Det er et perfekt udflugtsmål, når man udforsker Stockholms kongelige fortid.

Stockholms Domkirke - Storkyrkan

En kongelig udforskning er ikke fuldendt uden et besøg i den ældste kirke i Gamla Stan, Stockholms Domkirke, også kendt som Storkyrkan. Selvom det ikke er et palads eller slot, spiller det en lige så vigtig rolle, da det har været stedet for kroninger, kongelige bryllupper og dåb.

Indeni kan man beundre den pragtfulde skulptur af Sankt Georg og Dragen, skabt af Bernt Notke, en gotisk træskulptur, der afbilleder den populære middelalderlige legende.

Med sin særprægede historie og religiøse betydning tilføjer Stockholms Domkirke en ekstra dimension til din kongelige rejse i Stockholm.

At deltage i den kongelige tur i Stockholm giver et unikt indblik i nationens historiske storhed og rigdom. Så når du planlægger din næste eventyr, husk at Det Kongelige Stockholm illustrerer ikke kun kongers og dronningers rigdom, men også nationens kulturelle arv.