Vackra Montenegro - ta den bästa resan

Montenegro är ett vackert land med fantastiska sevärdheter att se. Det har länge varit ett populärt turistmål, men det är fortfarande gömt i mångas medvetande. Det kommer att bli underbart att utforska Montenegro i ditt eget tempo med en hyrbil. För det, låt oss ta en titt på de bästa platserna att besöka i Montenegro!

Kotor

strong>

Kotor är en stad i Montenegro. Det är den mest besökta staden i Montenegro, och den har en rik historia som går tillbaka till romartiden. Vattnet är vackert med sina gamla stadsmurar och torn med utsikt över havet. Kotor förklarades till UNESCO:s världsarvslista 1979 eftersom det har så många historiska platser inom sina stadsmurar (inklusive tre kloster). Staden är också hem för många restauranger, kaféer och butiker. Det finns flera stränder nära Kotor, inklusive Blue Beach (Budva Riviera), som ligger bara en kort bilresa bort.

Perast

Perast är en liten stad på en halvö i Kotorbukten, Montenegro. Perast är hem för många attraktioner, inklusive Perast-katedralen, som byggdes på 1200-talet och har fresker från 1735-1740 som skildrar scener från Kristi liv. Perast har också gott om restauranger och kaféer där du kan äta traditionella rätter som fisksoppa gjord på lokala skaldjur som bläckfisk eller bläckfisk (kaviar).

Budva

Budva a> är en vacker stad vid Montenegros kust. Den har många hotell och restauranger, samt många vackra stränder att koppla av på. Staden är omgiven av berg, som är perfekta för vandring och utforskande. Staden har många museer och historiska platser. Det finns till och med ett kloster som du kan besöka om du är intresserad av historia. Staden har många butiker, såväl som många marknader där du kan hitta souvenirer eller andra föremål att ta med hem.

Herceg Novi

Herceg Novi är en populär semesterort vid Adriatiska havet i Montenegro. Det är känt för sina stränder, nattliv och mat. Den tredje största staden i Montenegro har en befolkning på 14 000 människor och det är lätt att se varför så många turister strömmar hit varje år. Bara 48 km från Budva (en annan populär stad vid stranden), erbjuder Herceg Novi mycket mer än bara sola; det finns gott om aktiviteter för besökare som vill ha något mer än bara sand mellan tårna! Om du letar efter saker att göra när du besöker den här staden under din resa genom Montenegro, fortsätt att läsa - den här artikeln kommer att täcka allt från vandringsleder genom gamla skogar hela vägen upp till att simma med delfiner i Sea Life Park!

Tivat

Tivat är en stad i Kotorbukten, som ligger i södra Montenegro. Staden har en befolkning på cirka 15 000 människor och det är den näst största staden i Montenegro. Tivat har mycket att erbjuda turister som besöker detta fantastiska land. Det finns många saker att göra medan du bor där, inklusive simma på en av deras många stränder eller vandra genom naturreservat i närheten. Om du letar efter något mer äventyrligt kan du prova att segla runt vikar på en av deras båtar! Tivat är ett bra ställe att tillbringa tid med vänner eller familj på och det är också en bra bas för att utforska andra delar av Montenegro. Det finns många vackra stränder i närheten, inklusive Ada Bojana som har röstats fram som en av de bästa i Europa.

Fält

Bar är en kuststad i Montenegro, belägen vid Adriatiska havets kust. Den har en befolkning på cirka 40 000 människor och har varit ett populärt turistmål sedan före andra världskriget. Stadens långa historia inkluderar att den styrdes av Venedig från 1420 till 1797 då den intogs av Österrike-Ungern. Idag är det fortfarande en av de mest populära platserna för turister att besöka i Montenegro på grund av dess vackra stränder och massor av aktiviteter som vandring eller simning i närheten.

Montenegro är en fantastisk plats

Montenegro är en fantastisk plats. Den har så mycket att erbjuda och du kan göra allt från att vandra genom bergen till att koppla av på en av dess vackra stränder. Landet har mycket historia med många olika kulturer som har bott där genom åren, vilket gör det riktigt intressant att lära sig om. Du kan också se gamla kyrkor och byggnader som byggdes för hundratals år sedan, en del används fortfarande idag av lokalbefolkningen som bor där nu!

Om du letar efter något roligt för din nästa resa så skulle Montenegro vara perfekt eftersom det finns massor av saker att göra som att bada på stranden eller gå på sightseeing i städer som Budva (som betyder "vackra bukt"). Montenegro är ett vackert land med många fantastiska platser att besöka. Vi hoppas att den här guiden har inspirerat dig att besöka Montenegro, eller åtminstone gett dig några idéer för din nästa resa!