Geweldige plekken in Frankrijk - niet alleen Parijs!

Het grootste land van West-Europa trekt niet alleen toeristen met de Eiffeltoren. Bergen, valleien, zeekust - Frankrijk is uitzonderlijk rijk aan culturele en natuurlijke attracties. Er zijn attracties in elke regio en het is de moeite waard om er nu over te leren!

Interessante plaatsen in Frankrijk:

- Colmar is een stad met "peperkoek" huizen en een grachtenstelsel, zoals in Venetië. Het was hier dat het Vrijheidsbeeld werd gecreëerd, dat vervolgens op gigantische schaal werd nagebouwd in de Verenigde Staten. De hoogte van dit monument in Colmar is 15 m.

- Mont Saint-Michel is een abdij op een berg die bij eb verandert in een eiland! Om naar hun plaats terug te keren, overwinnen de golven 18 km!

- "Road Napoleon" in Sisteron - een indrukwekkend landschap dat hoge kliffen en de turquoise uitgestrekte zee combineert. De beste tijd om de rots te bezoeken fort is mei, wanneer Sisteron in volle bloei staat met lavendel.

- De stad Annecy aan de oevers van het gelijknamige meer, die vlakbij de Zwitserse grens ligt. Het gebied staat bekend om de versierde bruggen over de straatkanalen en de uitzonderlijke transparantie van het meerwater.

- De Gorges du Verdon en het natuurgebied eromheen is de Franse analoog van de Grand Canyon, waar de rivierbedding op een diepte van 700 ligt m.

- Mont Blanc is een berg van Europa, tevens de hoogste, op de hellingen waarvan het Alpenresort Chamonix ligt. Skipistes op grote hoogte en andere geneugten van buitenactiviteiten trekken gasten van over de hele wereld.

- Het Cosmonautics Museum in Toulouse is de beste onder de Europese tegenhangers. Na het verkennen van de sterrententoonstellingen in Toulouse, kunt u een bezoek brengen aan de oude tempels, het stadhuis en het Luchtvaartmuseum.

- Avignon - de katholieke hoofdstad van de middeleeuwen, waar het pauselijke paleis en de 800 jaar oude stadsmuren met 8 poorten nog steeds bewaard zijn gebleven. Toeristen houden van deze stad vanwege het mooie weer en de majestueuze oudheid.

- Lyon is de hoofdstad van Interpol, de internationale veiligheidsorganisatie, gelegen aan de samenvloeiing van de rivieren Saône en Rhône. Het is de moeite waard om de renaissancewijk te bezoeken, waarvan de architectuur nog steeds vrijwel ongewijzigd is. Een architectonisch monument dat u niet mag missen, is de kathedraal van Lyon en een evenement is het jaarlijkse lichtfestival.

- De Engelse Promenade in Nice ligt op 7 kilometer van de kust, waar u kunt ontmoet de meest vooraanstaande mensen. Het resort trekt aan met luxe en glamour en biedt een fantastisch landschap om te ontspannen. Het azuur van de zee, jachten, paleizen en anderhalve honderd fonteinen getuigen allemaal van de rijkdom van de stad. De oude wijk van Nice staat vol met architectuur uit de 17e en 18e eeuw, en er is een nog ouder fort op de kasteelheuvel.

- Stenen kastelen in de Loire-vallei - de trots en het kenmerk van Frankrijk, gebouwd in de middeleeuwen. Na reconstructies en restauraties blijven ze boeien met de oudheid, historische feiten en legendes.

Bijvoorbeeld het Château de Monsoro uit de roman van Alexandre Dumas en het kasteel van Langeai , gebouwd door Richard Leeuwenhart.

- Carcassonne - een stad op een heuvel, alsof het afstamt van de illustraties van een middeleeuws manuscript. Stenen huizen zijn hier strak ingepakt in een dubbele ring van muren met veel torens. De hellingen van de heuvel zijn onbewoond, en smaragdgroene velden en de blauwe kroon van bergen ontvouwen zich rondom.

- Rocamadour is een rotsachtige stad met romaanse en gotische architectuur, waar slechts 656 mensen wonen. Dit pelgrimsoord herbergt vandaag het zwaard van koning Arthur! De rode dakpannen verrijken het sobere landschap en het water van de rivier de Alzu aan de voet van de bergen weerspiegelt de lucht.

- Roussillon - een dorp in de Provence met rode Marslandschappen. De lokale zandgrond is verzadigd met ijzeroxiden, die hem kleuren met rode, oranje en paarse kleuren.

- Lavendelvelden , geweldig uitzicht op het Valensole-plateau - de beroemde foto met gelijkmatige rijen paarse struiken komt hier vandaan. In de zomer bloeien de velden hier met geurige lavendel. In de mooiste van hen - Moustiers-Saint-Marie, worden toeristen getrakteerd op lavendelhoning.